PROGLAŠENA ELEMENTARNA NEPOGODA: Pogođena je skoro cijela Zagrebačka županija

Wikipedia

Proglašena elementarna nepogoda za gotovo cijelu Zagrebačku županiju.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za 9 gradova i 21 općinu s područja Zagrebačke županije zbog vremenske nepogode, nastale u razdoblju od 25. do 29. travnja 2016. godine, uzrokovane mrazom koji je na navedenom prostoru nanio potpune materijalne štete na poljoprivrednim kulturama, voćnjacima, vinogradima i vrtovima.
Elementarna nepogoda proglašena je za područje gradova: Dugo Selo, Samobor, Vrbovec, Sveta Nedelja, Ivanić-Grad te općina: Luka, Pušća, Kloštar Ivanić, Orle, Bistra, Brdovec, Pisarovina, Križ, Jakovlje, Brckovljani, Preseka, Rakovec, Kravarsko, Klinča Sela, Dubrava, Dubravica, Farkaševac, Marija Gorica, Bedenica, Gradec i Pokupsko.
Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su u roku od 8 dana od proglašenja elementarne nepogode izraditi izvješće s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, gradovi i općine dužni su od ukupno procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi unijeti procijenjenu poljoprivrednu štetu.


Komentari