TLO NIJE MIROVALO Tijekom noći manji potresi pogodili BiH: U Stocu preminula djevojka, ima više ozlijeđenih

Čapljina, foto: Bljesak.info

Seizmografi su tijekom noći zabilježili niz manjih potresa nakon razornog potresa jačine 6.1 po Richteru, u petak navečer u 23,07 sati kod Ljubinja u Bosni i Hercegovini.

Nakon razornog potresa jakosti 6,1 koji se dogodio 45 kilometara sjeverno od Duborvnika, tijekom noći Europski mediteranski seizmološki centar zabilježio je nekoliko potresa od kojih su dva bila jakosti 4,3, a četiri jakosti 3,0 do 3,9.

Preminula djevojka u Stocu, više ozlijeđenih

Nakon razornog potresa žena (28)  iz Stoca, na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena, umrla je, izvijestili su iz bolnice u Mostaru. Prema navodima iz Županijske bolnice žena je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa, a njezini roditelji su lakše ozlijeđeni.

“Ovo je Elmira Sefo, djevojka iz Stoca, koja je večeras smrtno stradala kada se, tokom potresa, na njenu kuću obrušilo kamenje”, objavio je bosanski portal Istraga.ba.

Oštećene zgrade, potres se osjetio diljem Dalmacije

“Na starijim zgradama vjerojatno ima oštećenja, ali je mrak pa je teško i vidjeti. Ima oštećenih automobila“, rekao je službenik u policijskoj upravi Ljubinje.

Načelnik Općine Ljubinje Stevo Drapić rekao je da je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima i općinskim zgradama te da službe Civilne zaštite provjeravaju stanje na terenu.

Razorni potres osjetio se diljem Dalmacije, naročito u Dubrovniku, a da se tlo trese javljali su i uznemireni građani Zagreba.


Komentari