UBOJICA IZ ORLANDA PLANIRAO JE KRVAVI POHOD: Sumnja se da mu je i ‘Disney World’ bio potencijalna meta

Twitter.com

Policija je Omara Mateena već istraživala zbog sumnje na povezanost s ISIS-om.

Istraga masakra u gej klubu na Floridi iznjedrila je nove detalje. Ubojica, Omar Mateen taj klub je posjetio 12-ak puta, a uočen je i u Disney Worldu u travnju. Policija sumnja da je upravo taj tematski park, kojeg dnevno posjete tisuće obitelji, bio potencijalna meta napada, piše Independent.

Vlasti su počele objavljivati imena žrtava ovog krvavog pohoda, a istraga je proširena. Tako su i saznali da je Mateen, u posljednje vrijeme često boravio u gej klubu Pulse. Česti posjetitelji kluba potvrdili su ta saznanja.

“Ponekad bi sam sjedio i pio u kutu, a ponekad se znao i toliko napiti da je počeo galamiti po klubu“, rekao je jedan pod gostiju kluba.

Isti gost rekao i kako Mateen nije mnogo pričao, ali spomenuo je svog oca i ženu i djete.

“Nismo puno razgovarali s njim, ali sjećam se da je spominjao svog oca i rekao nam je da ima ženu i djete.”, rekao je.

Direktor FBI-a rekao je i kako još dodatno istražuju činjenicu da je Mateen uočen u disney Worldu, te razmatraju mogućnost da je ubojica zapravo birao lokaciju za napad. Vlasti su masovnog ubojicu već istraživale u periodu od 2013. do 2014.godine zbog sumnje na povezanost s Islamskom državom, no tada istraga nije dala nikakve rezultate.

Upravo zbog neplodnosti te istrage Omar je mogao bez problema kupiti oružje s kojim je ubio 49 ljudi. Tijeko sukoba on se zakleo na vjernost ISIS-u, te rekao kako pruža podršku svojoj “muslimanskoj braći” odgovornoj za detonaciju dvije bombe na Bostonskom maratonu prije tri godine. 

Vlasnik dućana s oružjem u kojem se opremio rekao je kako ga sjeća “kroz maglu” i dodao: “On je bio nitko, samo mušterija. Kupio je oružje i otišao.”

Omar Mateen 2006.godine radio je u državnom zatvoru, a iste godine i diplomirao je kazneno pravo. Godinu dana kasnije zapolio se u privatnoj zaštitarkoj tvrtki, a u vrijeme napada bio je zaposlen kao zaštitar u jednoj zatvorenoj zajednici za umirovljenike.

>>>ISIS SVOJATA UBOJICU IZ ORLANDA: Nazvali ga ‘Vojnikom kalifata’ nakon što je pobio 50 ljudi

>>>KRVAVA NOĆ NA FLORIDI: U pucnjavi, u noćnom klubu 50 poginulih i 53 ranjenih

 


Komentari