NAJBIZARNIJE SUĐENJE IKAD?! Zagrepčanin od Njemačke traži natrag više od 600 tisuća eura, evo i zašto

Screenshot YT/Ilustracija

Njemačke novine Bild u tiskanom izdanju čitatelje su iznenadili zasigurno najbizarnijom parnicom u kojoj Njemačku tuži jedan Zagrepčanin.

37-godišnji Nicolai B. tužio je Saveznu Republiku Njemačku zbog oduzimanja 679.940 eura. Naime, Zagrepčanin je početkom 2016. godine pokušao ući u Njemačku, no carinici u Essenu su tijekom pregleda auta imali itekako što za vidjeti. U crnoj torbi koja se nalazila u vozilu pronašli su više od 600 tisuća eura usitnjenih u novčanicama od 20 eura.

Povodom toga, središnja carinska uprava posumnjala je na trgovinu drogom zbog čega su zaplijenili novac, a cijeli slučaj proslijeđen je policiji i tužiteljstvu. Postupak je kasnije obustavljen, Zagrepčanin je na sudu objasnio kako je novac bio namijenjen kao polog za isporuku banana, te ga tražio natrag piše 24 sata.

“U našoj trgovini su uvijek uključeni veliki iznosi novca. Budući da nisam imao loše namjere, nisam imao ni loš predosjećaj”, kazao je Nicolai B, no sud navedenu priču nije prihvatio.

“Nakon iskaza tužitelja, ispitivanja svjedoka i sadržaja spisa stekli smo dojam kako je priča Nicolai B. izmišljena. Podnositelj zahtjeva nije vjerodostojno objasnio odakle novac. Čak i denominacija novca (uglavnom novčanica od 20 eura) ne ostavlja “dojam poštene namjere”, navodi se u obrazloženju sudca.


Komentari