ONI NEĆE DIZATI CIJENE: Velika domaća tvrtka neće sudjelovati u novom valu poskupljenja

Ilustracija (foto: Pixabay)

Mnogi građani strahuju od novog vala poskupljenje. Nove, veće cijene trebale bi na policama trgovina osvanuti već 1. ožujka. Zasad još nije poznato tko bi sve mogao dići cijene i kojih proizvoda, no navodno je među tim tvrtkama i domaća Podravka. Oni će cijene nekih svojih proizvoda navodno povećati 1. travnja, no službene potvrde zasad nema,

Ipak, iz jedne velike domaće tvrtke stiže dobra vijest. Saponia je tako potvrdila da oni u novom valu neće dizati cijene svojih proizvoda.

Ovu odluku predsjednica Uprave Dajana Mrčela objasnila je time da kompanija ovu poslovnu godinu neće gledati kao godinu profitabilnosti, već investicija i učvršćivanja pozicija svojih brendova na najvišim pozicijama na hrvatskom i Adria tržištu.

”Saponia je, kao i većina gospodarstvenika, imala posebno izazovnu prošlu godinu. Naglašavala sam i kao predsjednica Uprave Saponije, ali i kao predsjednica udruge prerađivačke industrije, koliko nam rast cijena energenata i sirovina otežava normalno funkcioniranje proizvodnje te definiranje cjenovne politike. Iako se cjenovni udar nastavio i u ovoj godini, namjera nam je da, uzimajući u obzir trenutno gospodarsko stanje i financijske izazove s kojima se suočavaju naši potrošači, ne podižemo cijene Saponijinih proizvoda na tržištu.  Svjesni smo da će to u određenoj mjeri utjecati na profitabilnost, ali poslovni cilj nam je da u 2023. godini realiziramo sve planirane investicije te da učvrstimo tržišnu poziciju naših brendova u Hrvatskoj i regiji. Vjerujem da će ovu odluku prepoznati i potrošači, jer zajedno s njima ćemo lakše premostiti sve izazove koji nas čekaju u 2023. Lojalnost nema cijenu, a zahvaljujući upravo lojalnosti potrošača Saponia je tu već 130 godina, a naš je zadatak da tu bude i za nove generacije , ekološki osviještena i društveno odgovorna kompanija u svakom smislu”, rekla nam je Mrčela.


Komentari