Nova drama na Srebrnjaku: Prozvali Nogala da je oštetio bolnicu za 260.000 kuna, slijedi mu izvanredni otkaz?

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Protiv bivšeg dugogodišnjeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, Bore Nogala, novi ravnatelj Ivo Dumić Čule podnio je kaznenu prijavu, doznaje 24sata. Osim toga, moguće je i da će dobiti izvanredni otkaz.

U bolnicu je stigao dopis Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU kojim se bolnicu upozorava na nepravilnosti iz 2017. godine, uočene u provođenju projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu, koji će se graditi uz bolnicu.

Upozorava se da je bila umjetna podjela ugovora o javnoj nabavi te da nije bilo zatraženo više ponuda za usluge. Time je bolnica oštećena za oko 260.000 kuna. Stoga je novi ravnatelj, tvrdi 24sata, Nogalu poslao dopis da se očituje o nepravilnostima te odluku o posljedicama.

Te posljedice su udaljavanje s radnog mjesta te po dobivanju suglasnosti suda i sindikata, izvanredni otkaz.

“Da, pozvan sam k ravnatelju, koji mi papire nije želio dati da ih u miru pročitam, nego je inzistirao da potpišem, što sam odbio. Što se optužbi tiče, ne drže vodu. Odluke nisam donosio sam, nego je svoj blagoslov moralo dati upravno vijeće bolnice. Zašto bi me se sad prozivalo za nešto otprije tri godine, a u međuvremenu su nam stalno stizale inspekcije i pisali smo izvješća”, rekao je Nogalo.

Dumić Čule rekao je kako je Nogalo trebao samo potpisati preuzimanje papira, te se od njega nije tražilo da potpiše otkaz.


Komentari