KRENULI SA USELJAVANJEM: Napokon se zna kada će dugoočekivana tržnica službeno započeti s radom

Otpakiravaju se kutije, vadi se i slaže roba – prvi obrtnici s borongajske tržnice počeli su s premještajem na novu lokaciju pored okretišta Dubec, a 1. kolovoza trebali bi konačno i početi s radom.

Odluka o preseljenju borongajske tržnice na novu lokaciju pored okretišta Dubec donesena je već 2016. godine i to prilično burno. Podsjetimo, toj odluci oštro su se usprotivili zastupnici SDP-a koji su zajedno s HSLS-om, HNS-om i nestranačkim zastupnicima Vladimirom Ferdeljijem i Sandrom Švaljek napustili sjednicu Gradske skupštine. 

Tom prilikom, tadašnji potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić kazao je da SDP ne želi “držati lojtrice” humanoj deložaciji tržnice na Borongaju na drugu lokaciju te je pozvao i ostale da ne podrže odluku. No, ako je suditi prema riječima obrtnika na novoj tržnici u Dupcu, oni su itekako zadovoljni, čak i zadovoljniji nego prije.

“Zadovoljni smo jako. S obzirom kako je sve izgledalo na Borongaju, sada je tamo predivno što se tiče samog uređenja”, kazala nam je komitentica Leonarda Palić.

Da bi obrtnici bili tako zadovoljni, Grad je za izgradnju moderne tržnice izdvojio preko šest milijuna kuna. Očekivano, to je utjecalo i na cijene najma kućica, ali zakupci su zadovoljni.

“Plaća se više nego na Borongaju, ali ne nedostaje nam ništa, barem za sada. Manje su kućice, ali ljepše izgleda”, kaže nam Leonarda.

No, ono što im smeta je to što se premještaj radi u nezgodno vrijeme, za vrijeme sezone, “ali šta je tu je”, zaključuje naša sugovornica.

Da je sve išlo prema planu, premještaj ne bi bio u srcu sezone, ali otvaranje je toliko puta odgođeno pa su se mnogi već počeli pitati hoće li se uopće otvoriti ili će to ostati još jedan kostur propalog projekta.

U očekivanju Godota: Gdje je zapelo s placem u Dupcu? Evo što kažu nadležni

 


Komentari