(FOTO) Dobre vijesti: Konačno počinje obnova pješačkog mosta

Ronald Gorsic / CROPIX

Posljednji pješački nathodnik u Zagrebu, onaj u Kustošiji, već godinama se jedva drži, a preko njega se prelazi na vlastitu odgovornost. Obnova konačno počinje u utorak, 6. ovoga mjeseca i trajat će šest mjeseci, piše Radio Sljeme. 

Pješački nathodnik preko željezničke pruge, koji spaja Donju Kustošiju s Ilicom, a dala ga je izgraditi bivša Tvornica olovaka Zagreb (TOZ) za potrebe svojih radnika, već dugo predstavlja opasnost za korisnike.

Nakon brojnih upita građana jučer je održan posljednji sastanak svih sudionika uključenih u obnovu nathodnika u Kustošiji i dogovoreno je da radovi počinju u utorak, 6. kolovoza 2019.

Ugovoreni rok za završetak radova je šest mjeseci dok će njihova dinamika, u velikoj mjeri ovisiti o mogućnostima i terminima izvođenja koje propisuju Hrvatske željeznice. Naime, u određenim fazama radova morat će se prekidati željeznički promet te isključivati napon iz kontaktne mreže. Iz toga razloga, radovi započinju na stubištima koja su izvan koridora željezničke pruge.

Obnova će obuhvatiti sanaciju oštećenih dijelova konstrukcije, zamjenu dijelova koji su previše oštećeni, antikorozivnu zaštitu i izgradnju nove rasvjete na nathodniku. Vrijednost radova procjenjuje se na 2 milijuna i 800 tisuća kuna (bez PDV-a).


Komentari