Jeste li danas vidjeli čovjeka koji sjedi i maše u Miramarskom pothodniku? Evo o čemu se radilo

Prolaznici ispod Miramarskog pothodnika u petak su mogli sresti čovjeka koji tamo sjedi na stolici, ispod suncobrana, uz opremu za ronjenje i hladnjak za piće, i maše svima koji ga sretnu.

Možda je nekima bilo i drago što ih je čovjek tako veselo pozdravio na njihovom putu, ali razlog njegovog pozdrava krije se iza manje sretne vijesti – one da će građani na zakon o obnovi Zagreba trebati čekati tek mjesec rujan.

Radilo se o performansu nezavisnog zastupnika u Gradskoj Skupštini grada Zagreba, Renata Peteka. Petek je u svom performansu pozdravljao saborske zastupnike koji se iz centra spuštaju prema moru, i na taj je način označio svojevrstan protest protiv ljetne stanke Sabora prije nego što li je izglasan zakon o obnovi grada.

Opremu za kupanje i peraje je pripremio za svaki slučaj, ako se opet u pothodniku dogodi situacija u kojoj je ugrožen nečiji život i treba mu priskočiti u pomoć.

Petek kaže da nije impresioniran činjenicom da će zastupnici ove godine otići na najkraću ljetnu stanku do sada, jer su obećali da će donijeti zakon o obnovi već na prvoj sjednici nakon konstituiranja Sabora.

Kaže da su građani ojađeni i prepušteni sami sebi, a najviše ga u cijeloj priči, kaže, šokira oporba koja se povodi za sporim tempom HDZ-a u donošenju zakona.


Komentari