Izmislio misno slavlje u Zagrebu pa dobio propusnicu za slobodan polazak iz Splita

Navodno, u svetištu Antuna Padovanskog u Zagrebu, 3. svibnja održava se misa, a na njoj silno želi prisustvovati županijski vijećnik stranke Pametno, Igor Skoko. No, budući da se nalazi u Splitu, za dolazak u Zagreb treba mu propusnica. Stoga ju je zatražio i dobio.

„Na vrlo jednostavan način danas smo dokazali da su zabrana kretanja među županijama i sustav izdavanja e-propusnica potpuno bespotrebni i apsurdni. Naime, od Stožera civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji zatražio sam propusnicu za Zagreb, a kao razlog izmislio sam da se u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu 3. svibnja održava misa kojoj želim prisustvovati. Propusnica mi je promptno odobrena pa možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život“, kazao je. 

Dakle, mise nema, ali propusnica je tu. Ovakvo odobravanje propusnica, tvrdi Skoko, najobičnije je birokratsko opterećenje za građane koje nema nikakvo uporište u želji za sprječavanjem širenja zaraze.

Na ovaj potez nagnala ga je, tvrdi, među ostalim, i odluka Vlade da prilikom popuštanja mjera, među prvima odobre vjerska okupljanja, što smatra skandaloznim.

“Kako je moguće da se i dalje zabranjuju okupljanja više od 10 ljudi, a dopuštaju se vjerska okupljanja? Jesu li crkve izolirane od virusa, a škole nisu? Zašto se uopće daje prednost crkvi, a ne školama?”, pita se. 

Istaknuo je i kako zabrana kretanja građana među županijama i općinama, gledana na primjeru građana Zagreba koji se neograničeno kreću, tvrdi, potpuno je neopravdana jer čak ni poslije potresa nije dramatično skočio broj oboljelih. 

Naglasio je i kako je loš teritorijalni ustroj Hrvatske svoju neučinkovitost pokazao upravo u aktualnoj krizi, a on smatra da se država mora teritorijalno reorganizirati na 5 regija i 123 urbana centra, što bi za 3 puta smanjilo broj načelnika, gradonačelnika, zamjenika te političara u vijećima i skupštinama, zaključio je. 


Komentari