Izgleda da ZET i Grad Zagreb nisu iskoristili kredit za žičaru, pa sada moraju bankama plaćati penale

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Izgleda da nije prošao gotovo ni jedan projekt orkestriran od gradonačelnika Bandića i njegove gradske uprave, a da nije bilo skandala, sumnjivih natječaja, nerealnih cijena ili ponekog manjeg debakla.

Posljednja u nizu montipajtonovskih situacija iz gradske uprave vezana je uz Sljemensku žičaru. Nakon afere ‘opasnih stabala’ koja se sijeku zbog navodne sigurnosti žičare i prodaju privatnim korisnicima za ogrjev, sada je isplivala nova afera s kreditima za žičaru.

Naime, izgleda da su ZET i Grad Zagreb kao jamac uzeli kredit od 537 milijuna kuna za projekt izgradnje sljemenske žičare i pripadajuće garaže, koji na kraju nije iskorišten.

“Kako mudri ZET nije iskoristio kredit sada plaća za obračunsko razdoblje od 18.5.2020. do 18.8.2020. kamatu od 3.222.551,46 kn i 20.049,64 kuna za penale za odobreni, a neiskorišteni kredit (Commitment Fee)”, napisao je Dario Juričan na svom Facebook profilu.

Otkrio je i kako Grad trenutno podmiruje 80% navedenih obaveza, u iznosu od 16.039,71 kunu za penale i 2.578.041,17 kuna za kamate.

“I tako kuna po kuna curi niz vrat debelim guskama bankama, a guske u gradu i dalje se šopaju s našim nofčekima”, zaključio je Juričan.

‘Sad je već panika’: Zbog žičare rušit će se još 349 ‘opasnih’ stabala, stanovnici su skeptični!


Komentari