I TOMAŠEVIĆ PARKIRAO AUTIĆ PRED HOLDING: ‘Zet nema za vozila za ljude s posebnim potrebama, a uzimaju skupe aute’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački aktivisti dovršili su svoju prosvjednu akciju ‘parkiranja’ igračaka autića ispred zgrade Zagrebačkog Holdinga u Vukovarskoj. Akcija je bila reakcija na vijest da Holding obnavlja svoj vozni park nabavom 226 vozila u vrijednosti između 16 i 19 milijuna kuna.

Pred Holding je došao i Tomislav Tomašević koji je podržao akciju te je održao konferenciju za medije.

“Ja znam da su ZET-u potrebna vozila za ljude s invaliditetom, neka postojeća su neupotrebljiva i za takve stvari nemaju novca. Želim poimence znati imena ljudi koji će se voziti u tim luksuznim automobilima. Zagrebački holding i sve gradske firme, nad njima nadzor ima isključivo gradonačelnik. Postavlja sve direktore, sve nadzorne odbore, to je loše, imati takvu moć, ni ja to ne bih želio”, rekao je Tomašević.

10.08.2020., Holding, Zagreb – Inicijativa Zagreb te Zove postavila je autice ispred zagrebackog Holdinga u performancu Vozi Misko dok grad propada, kao reakcija na spornu nabavku novih skupocjenih automobila. Tomislav Tomasevic.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dodao je i kako Bandićeva ekipa i dalje pokušava izmusti sve što se izmusti može, no da i oni predosjećaju kako im se bliži kraj.

Predsjednica Udruge građana Siget, Gordana Pasanec, rekla je kako je gadolnačelnik izravno odgovoran za ovaj nerad i sramotne odluke koje se donose, kao što je odluka o najmu automobila i nabavci novih skupocjenih automobila.

“Ovo je sramotna odluka u ovom trenutku, nakon potresa i nakon posljedica nevremena.  U izvješću na primjer stoji da je Zagrebački Holding u dobiti 22 milijuna kuna što ne može biti istina jer mi znamo da su u gubitku, i sad od tih 22 milijuna kuna oni donose odluku da će 19 uložiti u nabavku skupocjenih autombila”, zaključila je.

ODNESITE SVOJE AUTIĆE PRED HOLDING: Pomozite im u nabavi voznog parka, akcija traje do 11 sati!

 


Komentari