Pitali smo DORH je li im prevruće za rad, kažu da smo sve krivo shvatili

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kazali su da ne primaju stranke jer im je prevruće.

Hrvatska javnost jučer nije znala bi li se smijala ili plakala kada su pročitali dopis Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, u kojem stoji da “zbog otežanih uvjeta rada uslijed velikih vrućina, neće primati stranke po redovnom rasporedu od 12,00 do 14,00 sati, niti odvjetnike u vremenu od 14,00 do 15,00 sati.”.

I tako dok se svi mi patimo po paklenim vrućinama do posla i na poslu, u DORH-u je jednostavno prevruće za rad. Upitali smo ih danas kako je moguće da je to u njihovom uredu valjana isprika za nerad, njihov odgovor još je apsurdniji od prvotnog dopisa.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu prima stranke, građane i odvjetnike tijekom radnog vremena državnog odvjetništva, kako ne bi došlo do uskrate bilo kojeg od zakonom propisanih prava. Slijedom navedenog, nema odbijanja stranaka koje dolaze u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu radi prijema.

Odluka o upravljanju radnim vremenom u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u nadležnosti je općinske državne odvjetnice u tom državnom odvjetništvu, sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu i Poslovniku državnog odvjetništva, a u ovom slučaju informacija sadržana u obavijesti o promjeni vremena prijema stranaka i odvjetnika je formulirana s ciljem tako da ukaže na izravan kontakt radi ostvarivanja prava prijema, dok je sam prijem stranaka moguć tijekom cijelog radnog vremena, dakle, uključujući i vrijeme izvan redovitog termina za prijem stranaka.

Ispričavamo se javnosti na ovako formuliranoj obavijesti koja je dovela do pogrešna tumačenja“, napisali su u očitovanju.

Sve u svemu, jasnu poruku da ne rade jer je prevruće, izgleda, svi smo krivo shvatili.

>>> Državno odvjetništvo ne radi jer im je prevruće

>>>Dajmo da rade! Pomozimo DORH-u kupnjom klima uređaja


Komentari