‘HODOČASTIM PO DUĆANIMA’ Kako se građani nose s poskupljenjima: ‘Gledam gdje su akcije i zamišljam da sam na Maldivima’

Kupovina namirnica (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Dok su poskupljenja na svakom koraku i cijene i dalje redovito rastu, nadolazeći period bit će, prema najavama mnogih, još izazovniji. Očekuje se novi val poskupljenja.

A kako čitatelji preživljavaju poskupljenja otkrili su nam na društvenim mrežama.

ONI NEĆE DIZATI CIJENE: Velika domaća tvrtka neće sudjelovati u novom valu poskupljenja

“Treba pitati u Saboru kako oni mogu preživjeti u kantini”, duhovita je Zagrepčanka. Da je smijeh lijek, pokazuju još neki čitatelji koji su sarkastično odgovarali na ova pitanja.

“Odlično! Radim kao i inače i moram priznati da mi je bolje nego ikad”, “Oduševljeni smo. Našoj sreći nema kraja. Hoće biti kakva proslava na trgu?” i “Super, pa mi smo mala Švicarska”. neki su od njih.

Financijskih sredstava u Hrvata uistinu manjka, no smisao za humor nisu izgubili.

“Najteže je zadnjih 24 dana u mjesecu prije plaće”, “Na dijetu, dolazi ljeto” i “Na nosilima”, neki su od duhovitih odgovora.

“Gledam cijene u eurima”, lukav je čitatelj. Jedna Zagrepčanka je podijelila kako se ona nosi sa sve višim cijenama.

“Pravim se da sam ćorava kao da ne primjećujem poskupljenja. Kupujem samo neophodno, hodočastim od dućana do dućana, gledam gdje su akcije i zamišljam da sam na Maldivima. Sva sreća da sam u penziji pa mogu šetati okolo naokolo”, kaže ona.

NOVE CIJENE VODE! Od srijede poskupljuje voda, doznajemo kako se obračunava za pojedine korisnike

“Samo gledam”, iskrena je čitateljica.

“Penzionerski. Još nisam umro od gladi”, priznaje Zagrepčanin. “Postavim si prioritete i nekaj ide”, otkrila je jedna žena u komentaru.

Neki su od čitatelja ostavili konkretne savjete. “Navikavam se na kupnju samo neophodnih stvari”, piše stanovnik metropole. “Više ne kupujemo gluposti, ali to ima i dobru stranu – manje je stvari za pospremati”, zaključuje njegova sugrađanka.


Komentari