Diplomatske igre veledrogerija i Beroša njima nisu smiješne! Otac teško bolesne djevojčice jasan: ’Preokrenut ću kuglu zemaljsku, ali za nju ću lijek pronaći’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

I dok se predstavnici veledrogerija ne mogu usuglasiti s Ministarstvom zdravstva, jer upravo to dogodilo se nakon njihova sastanka u srijedu, i dalje je u tijeku blokada distribucije lijekova onim najugroženijima.

Jedna od njih i 13-godišnja djevojčica koja inače boluje od teške i rijetke bolesti, a do sada je doživjela dva moždana udara.

Njen otac, Vedran Jerković smatra kako je dugovanje veledrogerijama tek vrh ledenog brijega.

“Mislim suludo je da ja sada govorim što nama znači da dođe do ozbiljne nestašice lijekova, Tonka je automatski životno ugrožena”, rekao je za Dnevnik.hr, pa dodao kako je taj ledeni brijeg potrebno razbiti i graditi ga ispočetka.

1 euro = 7,53450 kuna

“Ja znam da ću ja preokrenut kuglu zemaljsku da i sve da dođe obustave lijekova i nestašice lijekova, ja ću za svoju Tonku lijek naći”, jasno će.

Inače, ministar zdravstva, Vili Beroš otkrio je kako će do kraja tjedna veledrogerijama uplatiti 900 milijuna kuna duga, a to rješenje nazvao je kratkoročnim. Ističe potom i kako pacijenti u ovom trenutku nisu ugroženi obustavom isporuke lijekova.

S druge strane, veledrogerije su na sastanku tražile hitnu uplatu od 3,5 milijarde kuna i plan plaćanja do kraja godine.


Komentari