Bandićevi suradnici o Pripuzovoj pobjedi: ‘Sad je Tomašević vidio da nije moglo biti drugačije’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vijest da je za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb odabrao firmu Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, nije iznenadila dugogodišnje suradnike pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Oni kažu da je aktualni čelnik Zagreba Tomislav Tomašević uvijek aludirao da oni biraju Pripuzovu tvrtku jer ga vole ili ih je on zadužio, a sada vidi kako stvari stoje.

“Sad je vidio da jednostavno nije moglo biti drugačije”, složili su se Bandićevi suradnici te dodaju da je Tomaševićev problem što ih je napadao zbog tog izbora, piše Večernji.

“Očekivala sam ovakav razvoj događaja. Tomašević je reagirao točno onako kako bi reagirao bilo tko tko poštuje zakon o javnoj nabavi. Jednostavno je odabrao najpovoljniju ponudu”, poručila je Mirka Jozić, donedavna pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo.

Ponuda tvrtki Ce-za-r, Reoma grupe i Eko-flor bila je najpovoljnija, ali i jedina na javnom natječaju koji je raspisan polovicom rujna. Ugovorena količina otpada je 22.500 tona, a zajednica ponuditelja u sljedećih godinu dana će ga zbrinjavati za 33.637.500 kuna plus PDV.

Na natječaju konkurencije nije bilo. Iako je ponudu predala i zajednica ponuditelja Saubermacher EKP, Saubermacher Slovenija te Bio Direkt, ta tvrtka, u trenutku javljanja na natječaj nije imala dozvolu za oporabu biootpada u količini od 22.500 tona, već samo za 6600 tona. Zbog toga je njihova ponuda odbijena temeljem Zakonu o javnoj nabavi, jer zajednica ponuditelja nije dokazala sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti koja se traži.

Podsjetimo, trenutno se za zbrinjavanje biotpada brinu gradske tvrtke Čistoća i Zrinjevac, nakon što se tvrtka Ce-za-r povukla iz posla s objašnjenjem da su iscrpili ugovorenu količinu otpada.

Komentari