Bandić sprema zaokret: Odbit će Esih i Hasanbegovića, u suradnju ide s dojučerašnjim neprijateljem?

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Izgleda  da će Bandić odbiti Esih i Hasanbegovića.

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović zadovoljni su Bandićevom najavom o promjeni imena Trga maršala Tita. Ovaj zahtjev bio je samo preduvjet za stupnje u pregovore za suradnju s aktualnim gradonačelnikom, više puta je ponovio ovaj dvojac, a pregovori su započeli već 29. 6. nakon prekida sjednice na kojoj Gradska skupština nije konstituirana.

Podsjetimo, Milan Bandić većinu u Skupštini trebao bi imati s HDZ – ovcima i pet zastupnika Brune Esih. Kako je Zagreb.info već pisao u ovoj kombinaciji postoje čak tri pretendenta na fotelju predsjednika Skupštine, odnosno atraktivnu funkciju s kojom Bandić najčešće “trguje”.

Plenkovićev čovjek, Drago Prgomet, posrnuli kandidat za gradonačelnika te osoba od povjerenja koja bi trebala pročistiti zagrebački HDZ, rado bi zasjeo u ovu poželjnu fotelju. Prgometova metla trebala bi zahvatiti i Andriju Mikulića, bliskog Milijanu Brkiću čiji su kadrovi unutar zagrebačke podružnice trn u oku Andreja Plenkovića. Ujedno, Mikulić je svojevremeno nagrađen foteljom čelnika Gradske skupštine u kojoj bi želio i ostati.

>>>HDZ – ovci vode žestoku borbu za čelo Gradske skupštine, no u poželjnu fotelju zasjest će Bruna Esih?

Željama “hadezeovaca” tu nije kraj. Oni od Bandića još traže gradske urede za financije, zdravstvo i obrazovanje, ali i rekonstrukciju Holdinga u kojemu žele pozicije za svoje ljude, i to naravno rukovodeće.

S druge strane, želje treba ispuniti i Esih i Hasanbegoviću. Naime, ona navodno sebe vidi na funkciji šefice Gradske skupštine, dok bi s druge strane Hasanbegović rado šefovao gradskom kulturom.

Ukoliko ne ispuni sve ove zahtjeve, Milan Bandić izgubio bi podršku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, odnosno njihovih pet zastupnika, stoga nije za čuditi što se već sad spominju novi izbori u Zagrebu.

Bandić većinu dogovora s nekim drugim?

Međutim, u političkim krugovima potiho se govori o nekim novim imenima s kojima Bandić pregovara . On je prekaljeni trgovac, stoga se nije za čuditi novoj kombinaciji s kojom bi si osigurao miran mandat.

Kako se može čuti, glavni akter ove kombinacije bio bi povratnik u čelnu fotelju Gradske skupštine . Naravno, riječ je o HSLS – ovom Darinku Kosoru koji je ne tako davno otišao s ove pozicije.

Podsjetimo, Darinko Kosor dao je ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine početkom svibnja 2016. godine. Javnost tada nije bila iznenađena. Naime , “šuškalo” se kako je riječ o dogovoru zagrebačkog HDZ-a i Milana Bandića oko svrgavanja Darinka Kosora s mjesta prvog čovjeka Gradske skupštine grada Zagreba. Kosor je tada navodno znao što mu se sprema, a odmah potom, na njegovo mjesto zasjeo je HDZ – ov Andrija Mikulić.

>>>POZADINA OSTAVKE DARINKA KOSORA! ZAGREB U RUKAMA HDZ-a? Ovo je njegov najizgledniji nasljednik!

U nedavno razgovoru s novinarkom portala Zagreb.info, Kosor je rezolutno odbacio bilo kakvu pomisao da bi mogao surađivati s Bandićem, no isto tako je demantirao navode da sudjeluje u pregovorima o suradnji s SDP – ovcima na razini VGČ i MO.

Međutim, Zagreb.info došao je u posjede poruka koje jasno pokazuju kako je Darinko Kosor ipak bio uključen u spomenute pregovore te je zajedno s Bernardićem davao instrukcije članovima kako “lobirati” za glasove.

Po svemu sudeći, SDP i HSLS u Zagrebu su ostvarili dobru suradnju, stoga ne bi bilo nemoguće da upravo pojedini članovi Partije, uz Darinka Kosora osiguraju Bandićevu većinu.

>>>(EKSKLUZIVNO) U posjedu smo poruka: Evo kako su SDP – ovci ‘lobirali’ za glasove unutar gradskih četvrti

>>>Uoči konstituirajuće sjednice: Bandić još uvijek nema većinu, stvara se blok protiv njega?

 


Komentari