Ako je vaše dijete ludo za ovom igračkom onda odgajate malog lumena

Pixabay

Znanost je potvrdila i to sa trima zasebnim istraživanjima o “intenzivnim interesima” – ako vaša djeca vole dinosaure bit će bolji i pametniji učenici.

Rezultati istraživanja ukazuju tako da vaše dijete ima tendenciju biti natprosječno inteligentno, vjerojatno će bolje moći usmjeriti pažnju, bolje će baratati jezičnim vještinama i obrađivati informacije, piše Index.

Nije još poznato čime je taj interes potaknut, ali je sigurno da djeca u dobi od druge do šeste godine mogu imenovati više dinosaura od svojih roditelja.

Pedijatrijska psihijatrijska terapeutkinja Kelli Chen smatra da je to dokaz da možete učiti, a da ne znate da to činite.

“Postavljanje pitanja, pronalaženje odgovora i stjecanje stručnosti je općeniti proces učenja. Istraživanje teme i njeno usvajanje je korisno jer tako oblikujemo znanja”, pojašnjava Pedijatrijska psihijatrijska terapeutkinja Kelli Chen dodajući da je dječje osnovno zanimanje igra pa kroz nju najbolje uče.

Veliku ulogu igra i činjenica da djeca vole pokazati da znaju više i bolje od svojih roditelja.

“”bog toga se osjećaju moćnima. Ako roditelj može imenovati tri ili četiri vrste dinosaura, a dijete 20, u sebi će razvijati osjećaj autoriteta”, smatra paleontolog Kenneth Lacovara.

Spomenuto istraživanje je pokazalo da se interes za određenu temu kod djece značajno smanjuje o roku od šest mjeseci do tri godine, ali ono što djeca kroz svoju opsesiju nauče, ostaje trajno za život.


Komentari