ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP: Tjelesne aktivnosti pomažu u prevenciji niza psihičkih bolesti

Znanost već dugi niz godina iznova dokazuje da tjelesne aktivnosti imaju mnogobrojne pozitivne učinke na fizičko zdravlje.

Pozitivnu utječu i na mentalno zdravlje, što uključuje kognitivno, emocionalno i socijalno blagostanje.

Kako bi skrenuo pozornost javnosti na pozitivne utjecaje tjelesnih aktivnosti na mentalno zdravlje, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grad Zagreb u suradnji s Hrvatskim društvom za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, Fitnes učilište i Zagrebačkim savezom za sportsku rekreaciju, organizira znanstveno-stručni skup „Tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje“.

Ovim putem vas pozivaju da im se pridružite na skupu koji će se održati u subotu, 19. studenoga 2016. godine, s početkom u 09:00 sati u Velikoj dvorani NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska 16.

Tjelesne aktivnosti predstavljaju jedan od najboljih oblika prevencije niza psihičkih poteškoća kod svih osoba i dobnih skupina. Na skupu će biti predstavljeni nalazi mnogobrojnih istraživanja koja se tiču tjelesne aktivnosti i njezinog utjecaja na različite aspekte mentalnog zdravlja u današnjem dobu. Neke od tema obuhvaćaju utjecaj tjelesnih aktivnosti na mentalno zdravlje, akademsku uspješnost, ublažavanje reakcija na stres te rizično ponašanje djece i mladih.

>>>MENTALNO ZDRAVLJE JE BITNO: Samoubojstvo je na 3. mjestu uzroka smrti među mladima

Organizatori skupa:​

●prof. dr. sc. Stjepan Heimer, dr. med.
●prim. mr. sc. Branislava Resanović, dr. med.
●Matija Dunaj, prof. kineziologije
●Josip Tus, prof. kineziologije
●mr. sc. Hrvoje Radašević, prof. kineziologije


Komentari