ŽELITE DO MORA IZGLEDATI ODLIČNO? Uz ovih osam jednostavnih savjeta riješite se trbuha

www.pexels.com

Za ovih nekoliko namirnica znanstveno je dokazano da odlično tope masti, pogotovo one u području trbuha. 

Ako do ljeta želite ponovo uskočiti u malo uže traperice i u kostimu se osjećati kao ‘kod kuće’, jednostavno morate probati ove trikove.

Kokosovo ulje za vitak struk

Jedno istraživanje provedeno u Brazilo otkrilo je da žene koje svakodnevno vježbaju pola sata, izbace zasićene masnoće i uzimaju 30 ml ulja od kokosa u  struku gube više centimetara nego one na rigoroznim dijetama. Kokosovo ulje inače potiče probavu i izbacivanje viška vode iz organizma, a uz to ubrzava metabolizam.

Brži trbušnjaci za formiranje mišića

Zategnuti trbuh, vjerovali ili ne, moguće je samo vježbanjem. Brzi trbušnjaci aktiviraju mišiće mnogo više nego obični trbušnjaci, pa ako već vježbate, samo se ubacite u malo žešći tempo.

Borovnice tope masnoće

Također znanstveno dokazano, borovnice su bogate antioksidansima i pomažu sagorijevanje kalorija, ubrzavaju protok krvi i sprečavaju nakupljanje masti

Dva jaja za doručak i ravan trbuh za večeru

Dva kuhana jaja idealan su doručak jer pružaju osjećaj sitosti, ne napuhuju, a tijelu daju sve potrebne hranjive vrijednosti.

Više smijeha za manji trbuh

Možda jedan od vama nadražih savjeta, smijeh je dobar jer opušta tijelo, tjera stres ali i jača trbušne mišiće. Za razliku od toga, dokazano je da su depresija i stres usko povezani sa nakupljanjem masnih naslaga na trbuhu jer smetaju odžravanju redovite probave.

Raženi kruh i peciva s cijelozrnatim žitaricama

Vlakna iz žitarica i sjemenke možete dodati u gotovo sva jela, pa i salate, a zdravim žitaricama potiče se probava.

Vlakna iz žitarica saveznik su vitke linije, jer veće količine škroba iz bijelog kruha na sebe vežu vodu i izazivaju nadutost. Razne sjemenke žitarica možete miješati i u salate te druga jela, a svakodnevno potičite probavu zdravim žitaricama te će se uz vježbanje rezultati na trbuhu brzo primijetiti.

Intervalni trening i utezi

Najbolji način da šokirate tijelo i potaknete ga na trošenje masnoća jest kombinacija različitih vježbi. Tako se preporuča kombiniranje 20 min kardio vježbi na spravama, 20 minuta utega, i to tri puta na tjedan.

Trbuh voli mlijeko

Jedno znanstveno istraživanje otkrilo je kako ljudi koji piju više mlijeka imaju manji obujam struka, a zbog toga što mlijeko sadrži kalcij i minerale koji potiču izgradnju kostiju i ubrazavaju metabolizam, piše 24sata.hr. 


Komentari