Zašto vašem ulju, puderu ili kremi pada učinkovitost

Pexels

Vrlo je važno slijediti upute o načinu čuvanja kozmetike. Izravna sunčeva svjetlost ili vlažno okruženje na neke proizvode mogu loše utjecati te tako razgraditi aktivne sastojke, piše N1.

Čak i ako ste redoviti u čišćenju i njegovanju kože kako bi bila zdrava i blistava, uvijek postoje neki nepredviđeni čimbenici koji mogu spriječiti učinkovitost kozmetičkih preparata.

1. Istekao je rok trajanja

Kao i hrani, proizvodima za njegu kože može isteći rok zbog čega neće biti učinkoviti kako bi trebali. Stoga je važno prije kupovine provjeriti datum na deklaraciji, kako ne biste trošili novac na proizvod koji bi vam mogao donijeti više štete nego koristi.

2. Kozmetiku čuvate na krivom mjestu

Iako mnogi zanemaruju upute sa savjetima gdje je najbolje držati kozmetiku, ipak treba biti oprezniji. Izravna sunčeva svjetlost ili vlažno okruženje na neke proizvode mogu loše utjecati i razgraditi aktivne sastojke, a serumi s vitaminom C u ovoj kategoriji posebno su osjetljivi na toplinu i svjetlost.

3. Vaše tijelo se naviknulo na proizvod

Tijelo se prilagođava, a koža se navikne. Ponekad promjena rutine, proizvoda i redoslijeda upotrebe može produžiti vrijeme unutar kojeg proizvod daje pozitivne blagodati koži.

4. Izmjene godišnjih doba

Koža različito reagira na određene proizvode ovisno o sezoni. Okoliš može utjecati na učinkovitost režima njege kože pa se treba prilagoditi promjeni kako bi koža izgledala što bolje. Zima može izazvati crvenilo, suhu i nadraženu kožu, dok vrući i vlažni ljetni mjeseci mogu dovesti do masne kože.

5. Doživljavate hormonske promjene

Hormonalne promjene mogu utjecati na kožu. Tako osim s mjesečnicom, mogu biti povezane s trudnoćom, menopauzom ili bilo kakvom hormonskom neravnotežom. Pratite promjene na koži i u skladu s time mijenjajte kozmetiku.

6. Lijekovi

Lijekovi mogu uzrokovati nastanak akni i ostale reakcije koje se manifestiraju na koži. U tom slučaju, najbolje se obratiti dermatologu.

7. Nanosite kozmetičke preparate u krivo vrijeme

Određeno doba dana u kojem nanosite kozmetičke preparate također može biti razlog zašto rezultati nisu dobri.

8. Niste dosljedni rutini

Ključno je održavati svakodnevicu i dati koži vremena da se tome prilagodi – dosljednost je ključna.

9. Izbjegavate piling

Ako s vremena na vrijeme ne radite piling kože, to može biti razlog zašto kozmetika ne djeluje kako bi trebala jer sloj mrtvih stanica kože može spriječiti da sastojci proizvoda učinkovito prodru kroz nju. Piling je poželjno raditi nekoliko puta tjedno.

10. Proizvod nije dovoljno jak

Određeni sastojci kozmetike teže prolaze kroz kožu pa tako može biti problem i u količini prilikom nanošenja, zbog čega ponekad ima smisla i povećati dozu.

11. Stanje kože se mijenja

Koža prolazi kroz razne faze pa je u skladu s time dobro promijeniti i kozmetiku.


Komentari