ZAŠTITE SE OD GRIPE I PREHLADE: Dva kućna lijeka gotova u tren oka

pixabay.com

Kada se spomene kućna ljekarna, većina nas prvo pomisli na medicinske lijekove. Međutim, najzdraviji su ipak domaći pripravci.

Od ova dva pripravka lako ćete se zaštititi od prehlade i gripe, a za njihovu pripremu ne treba ni previše vremena ni novca, prenosi Zadovoljna.dnevnik.hr.

Čarobni napitak

Dobar je za jačanje imuniteta, a priprema se jednostavno. Potrebna su vam samo četiri sastojka: češnjak, limun, laneno ulje i med. Limun i češnjak ogulite te stavite u blender, nakon čega toj smjesi dodate laneno ulje i med. Tako pripremljenu smjesu stavite u hladnjak te uzimajte jednu žlicu svaki dan, pola sata prije obroka.

Zeleni napitak

Ovaj se napitak sastoji od mnogo voća, a dopušta i malo kreativnosti. Za pripremu su potrebni jabuka, banana, bobičasto voće, mlada blitva, klice, bademi, cimet i kvinoja. Nakon što se vratite s tržnice, ostaje vam samo da bademe i kvinoju umočite u vodu i ostavite tamo preko noći. Sljedeći dan pripremite svo voće i povrće tako da ga operete i ogulite, a nakon toga sve sastojke stavite u blender. Osim što ćete si dati super dozu vitamina i zdravlja, ovaj vam napitak po svojoj energetskoj vrijednosti može zamijeniti obrok.

>>>MANDARINE: 5 RAZLOGA zašto bismo ih trebali jesti JOŠ VIŠE

 


Komentari