ZAŠTITA KOSE LJETI: Neka ostane sjajna i meka i nakon sunca i mora

FOTO: Youtube

Oblikujte frizuru i zaštitite kosu na ovim vrućinama kako bi vaša kosa zadržala zdravi sjaj.

Vjetar, vrućina, sol i klor oslabljuju proteinsku strukturu tvoje kose, isušuju je i smanjuju joj elastičnost te se na taj način kosa brže lomi, stoga pročitajte nekoliko savjeta kako je zaštititi.

Uradi sama

Ako želite oblikovati frizuru, pomiješajte bezuljne losione za tijelo koji imaju zaštitni faktor zajedno s uobičajenim regeneratorom za kosu u spreju, u omjeru pola – pola. Mješavinu nanesite dok je kosa još mokra i raščešljajte kako bi se bolje raspodijelilo, potom oblikujte kosu. Pazite koji češalj koristite, preporuča se onaj s tupim vrhovima. Ako imate suhu kosu, nanesite više mješavine. Vaša frizura bit će dobro oblikovana, a kosa zaštićena.

Štetan utjecaj klora na kosu

Za bazen ili plažu trebat ćete dodatnu zaštitu. Klor i morska voda mogu štetno djelovati na kosu, pa bi trebali koristiti vodootporne proizvode. Ima mnogo dostupnih, ali možete zaštititi kosu mješavinom visoko zaštitnog ulja (kao što je kantarionovo) s gustim regeneratorom. Nakon miješanja ga nanesite na kosu, više na krajeve, raščešljajte kako bi se bolje raspodijelilo. Kombinacija ulja i regeneratora zaštitit će kosu od klora i morske vode, zadržati vlagu kose i održavati je, sve u isto vrijeme. Ne zaboravite nanijeti svaki put nakon izlaska iz vode. Poželjno je jednom tjedno za vrijeme ljetnih mjeseci kosu tretirati jakim regeneratorom.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Recept za regenerator od prirodnih sastojaka

Sastojci:

  • 2 jaja
  • maslinovo ulje
  • pola zrelog avokada
  • 50 ml pročišćene vode

Priprema: U posudu stavite dva jaja, a zatim polovice ljuski jednog jajeta napunite maslinovim uljem i tu količinu dodajte jajima. Avokado očistite od kore, odstranite špicu i polovicu dodajte u posudu. Avokado ima teksturu paste pa ćete ga lako pomiješati s ostatkom sastojaka. Umasirajte mješavinu u kosu s prstima, ostavite tako 10 minuta da djeluje pa isperite. Ova maska sprječava pucanje vrhova. Budite pažljivi prema svojoj kosi, slijedite ove savjete i ona će vam biti zahvalna.


Komentari