Za vrijeme karantene ste ispijali veće količine alkohola? Evo kakve su vam prognoze za život nakon korone!

Pixabay

Jeste li ispijali alkohol u većim količinama od vama uobičajenih, za vrijeme karantene? Niste jedini!

Međutim, jeste li uopće razmišljali o vraćanju na stare navike ispijanja, na one prije karantene ili ste ipak prihvatili novo normalno?

Neki doista jesu, a vraćanje na stare navike po tom pitanju, predstavlja im problem. Novo istraživanje koje je provela neovisna dobrotvorna organizacija Drinkware kaže kako bi povećano ispijanje alkohola tijekom karantene moglo imati dugoročan utjecaj.

Ovo je istraživanje otkrilo da je 22 posto odraslih pilo više alkohola u karanteni, a da je ta tendencija izraženija među tinejdžerima mlađim od 18 godina te mladim osobama u 20-im godinama.

Neki od razloga zašto su više pili su dosada, višak slobodnog vremena te pojačana anksioznost. Ipak, u ovom istraživanju navodi se i kako bi pojačano ispijanje alkohola moglo postati navika koje će se biti jako teško riješiti.

“Nikada nije bilo važnije da usvojimo zdrave životne navike. Naše posljednje istraživanje pokazuje kako pojedine društvene grupe pokazuju zabrinjavajuće uzorke kada govorimo o alkoholu”, kazala je Elaine Hindal, izvršna direktorica ove organizacije.

“Zabrinuti smo što bi se za značajan broj ljudi karantenska razina pijenja mogla ukorijeniti i postati navika koju je teško slomiti”, dodala je.

“Više pijenja, bilo iz dosade ili tjeskobe, može dovesti do razornih zdravstvenih posljedica, psihičkih i fizičkih, kao i povećanu toleranciju na alkohol, što može dovesti do ovisnosti o alkoholu”

Iako mnogi vjeruju da će se količina ispijanja alkohola smanjiti kada se svijet vrati u “normalno stanje”, ali prema rezultatima ovog istraživanja, čini se da to baš i nije tako.

Kada neka navika postane dio svakodnevice, teško ju je razbiti pa bi se brojni mogli početi oslanjati na alkohol kao sredstvo koje će im pomoći nositi se sa stresom i anksioznošću koju im uzrokuje pandemija. No, to je nezdrava tehnika koja bi mogla potrajati i nakon karantene, piše metro.co.uk.

Komentari

loading...