ZA SUHE I LOMLJIVE NOKTE: Uz dva prirodna saveznika vratite ih u život

nokti
nailsandbeauty.com

Saveznike potražite u prirodi.

Suhi i lomljivi nokti upozoravaju na manjak vitamina A i kalcija, ali i na manjak vitamina B12 i željeza. Ipak, uz nekoliko prirodnih recepata svoje nokte možete revitalizirati te im vratiti potrebnu čvrstoću.

Limunska kiselina djeluje čudotvorno za nokte, a osim što ih čisti, hrani ih C vitaminom te ih tako možete ojačati. Potrebno je svaki dan namazati nokte limunovim sokom i pustiti da ga nokti upiju. Ovaj postupak ponavlja se tjedan dana, a rezultati su brzo vidljivi.

Maslinovo ulje također im daje potrebne zdrave i kvalitetne sastojke. Kad god ste u mogućnosti namažite ruke i nokte maslinovim uljem. Potrebno je oko 30 minuta da koža i nokti upiju hranjive sastojke koji će hidratizirati nokte i vratiti im potrebnu vlagu. Maslina je također najveći prirodni saveznika za njegu i zaštitu kože i kose od hladnih zimskih uvjeta, pa tako proizvode na bazi masline maksimalno iskoristite tijekom zimskih mjeseci.

Donosimo vam još jedan recept za zdrave nokte čija je zvijezda maslina:

Staru i prljavu bočicu laka za nokte isperite nekoliko puta pod mlazom vruće vode i acetona. S tim čišćenjem bočice treba imati malo više strpljenja. Kad je bočica čista, u pola bočice ulijte maslinovo ulje pa 8 kapi eteričnog ulja ružmarina i ponovo do vrha bočice maslinovog ulja. Sve skupa dobro promiješati. Očišćeni nokti se namažu tim uljem te se ostavi da ono djeluje par minuta. Nakon toga nokti se prebrišu blazinicom za skidanje šminke ili čišćenje lica. Ulje djeluje tako da sprječava listanje noktiju i poboljšava njihov rast.

 


Komentari