ZA SREĆU JE POTERBNO MALO: Ovo su potvrdili i znanstvenici, a istraživali su čak 75 godina! (VIDEO)

commons.wikimedia.org

Nakon 75 godina istraživanja, ovaj je znanstvenik otkrio ono što u biti i sami znamo, samo griješimo što tome ne pridajemo pozornost!

Znanstveno istraživanje koje na Harvardu vodi Robert Waldinger i koje želi otkriti što ljude čini sretnima, odnosno što nam je potrebno za kvalitetan život, dokazalo je ono što duboko u sebi znamo, samo tome ne pridajemo dovoljno pozornosti!

Nakon 75 godina istraživanja, koje je pratilo ljude s različitim socijalnim, životnim, materijalnim i drugim uvjetima, znanstvenici su došli do zaključka da ono što život čini kvalitetnim i dobrim sigurno nije karijera, novac, obrazovanje. Ovo istraživanje koje je provedeno na tako prestižnom sveučilištu kao što je Harvard otrkilo je da život dobrim čine – međuljudski odnosi!

Timovi znanstvenika tako su čak 75 godina proučavali živote svojih ispitanika, pa onda njihovih potomaka, žena i članova obitelji. Naposljetku su zaključili da nas dobri međusobni odnosi čine sretnijima i zdravijima.

Dakle, za kvalitetu života važne su bliske veze između ljudi, bilo da se radi o obitelji, o prijateljima, ili zajednici; nakon toga, za sreću je važno da su veze koje imamo s našom okolinom kvalitetne, što se također pokazalo vrlo teškim i kompliciranim zadatkom koji zahtjeva konstantan rad i trud. Isto tako, kao treća vrsta kvalitetnih međusobnih odnosa, pokazao se stabilan i miran brak. 

U istraživanju koje je počelo 1930-ih sudjelovali su muškarci različitih socijalnih porijekla; neki od njih bili su rodom iz najsiromašnijih četvrti New Yorka, dok su drugi bili iz uglednih i školovanih obitelji, a kasnije u životu ostvarili su društveno cijenjene karijere. Međutim, ono što je svima bilo presudno za dobar i sretan život bili su – opet kažemo – kvalitetni odnosi među ljudima! 

>>>OVO SE ZOVE SREĆA: Zagrepčanke izronile i osušile dvaput po 50 eura!


Komentari