Vratite kosi stari sjaj nakon ljeta uz pomoć prirodnih sastojaka

Flickr.com

Nakon ljeta vaša je kosa isušena i beživotna.

Dugo i toplo ljeto završava i vrijeme je za povratak u realnost. Jedna od njih je i kosa izmučena suncem i morem. Ona je isušena, lako puca, beživotna je i njena je boja izblijedjela. Kako bi vašoj kosi vratili stari sjaj, potrebno ju je njegovati,

Tretirajte suhu kosu maslinovim uljem

Maslinovo ulje može vam pomoći vratiti stari sjaj. Nakon korištenja ulja kosu isperite uobičajenim šamponom. Najbolje bi bilo da postupak ponavljate tri puta mjesečno kako bi se kosa nahranila, postala kvalitetno vlažna i dobila sjaja.

Nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na prste i umasirajte u skalp. Ulje možete nanijeti i na cijelu kosu kako biste joj pružili cjelovit tretman, sjaj i volumen.

Hranjiva maska

Hranjiva maska od avokada i banana može biti od velike pomoć. Voće je odlično za lomljivu kosu. Osigurat ćete vlasima prijeko potrebne vitamine A, B i E, te kalij, a u isto vrijeme ćete ju nahraniti vlagom i pomoći joj stvoriti otpor na toplinu.

U zdjelici pomiješajte četvrtinu avokada i jednaku količinu banane, sve dok ne dobijete kašu. Masku nježno, ali temeljito umasirajte u kosu, te prekrijte glavu starim ručnikom. Nakon 20 do 25 minuta isperite.

Jaja

Jaja su uvijek dobar izbor za suhu i oštećenu kosu. Daju vam mogućnost jačanja kose, zadržavanja vlage, sjaja i teksture kose. Postoji bezbroj recepata za njegu kose s jajima.

Možete izmutiti jedno jaje sa dvije žlice maslinovog ulja ili vode. Nanesite smjesu na vlažnu kosu te masirajte kružnim pokretima oko 15 minuta i ostavite da djeluje 30-60 minuta. Zatim operite kosu hladnom vodom, i ponovite jednom ili dva puta tjedno, ovisno o stanju kose.


Komentari