VODA KAO LIJEK, PIJTE ŠTO VIŠE: Na tašte popijte čašu tople vode i riješite se alergija!

pixabay.com

Užurbani način života, nezdrava hrana , stres – sve to ostavlja traga na našem organizmu koji trebamo redovito detoksicirati. Najbrži i najlakši put je osigurati organizmu dovoljnu količinu vode što znači organizmu osigurati otprilike od 2 – 3 l vode dnevno. Koliko je važno piti dovoljno vode, govori činjenica kako se čak i u pametnim telefonima nalazi puno aplikacija koje vas tijekom dana podsjećaju da je došlo vrijeme za čašu vode!

Uz kisik, voda je jedan od najvažnijih elementa na zemlji za održavanje života. Za sve što tijelo čini, potrebna mu je voda. Voda izgrađuje, regulira, prenosi, čisti i pomaže hraniti svaki pojedini dio tijela. Kvaliteta vode koju pijete može radikalno utjecati na vaše zdravlje. Upravo zato, od životne je važnosti piti samo najčišću vodu. Kada otvorite oči ujutro popijte čašu tople vode jer to jako godi vašim crijevima i pospješuje izbacivanje toksina. Uz razgovor s nekoliko alergičara kojima proljeće donosi puno tegoba, otkrili su nam da im se simptomi znatno smanje kad osiguraju organizmu dovoljnu količinu vode.

VODA S LIMUNOM PUN JE POGODAK ZA TOPLE DANE

Jako je zdravo kombinirati i vodu sa limunom. Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Limun štiti od tolikog broja bolesti.
Pun je nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. A uz to voda s limunom nam trenutno diže poletnost i snagu i naša doza dehidracije je zadovoljena. Ne može niti jedno gazirano ili obojano piće utažit žeđ kao voda.

Ako redovito konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog tlaka, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka! Postoji puno načina da ovu namirnicu uvrstite u Vaš svakodnevni meni.


Ipak, najjednostavniji način je svaki dan popiti 1-2 čaše mlake vode sa limunom.

Komentari

loading...