POTREBNE SU SAMO TRI VJEŽBE: Učvrstite svoja bedra

FOTO: Youtube
Vrijeme da se napokon dovedete u formu!

Dignite se iz kauča, prestanite odugovlačiti jer i sami znate da je vrijeme da se pokrenete! Ove tri vježbe pomoći će vam da smanjite obujam struka i pritom napokon učvrstite bedra i stražnjicu!
  • Iskoračite u stranu i postavite stopalo pružene noge na unutarnji rub. Osjetite kontrakciju unutarnje strane bedara na strani ispružene noge i istezanje istog na strani savijene noge u koljenu. Prije okretanja tijela u stranu uvucite i kontrahirajte mišiće trbuha, tako ćete smanjiti i obujam struka.
  • Duboki čučanj – pri tome izbjegnite uvijanje u leđima, odnosno podvucite stražnjicu pod sebe. Otvorite koljena prema van te pojačajte istezanje blagim pritiskom rukama prema van. Osjetite istezanje unutarnje strane bedara. Zbog podvlačenja zdjelice pod sebe aktivirat će se mišići stražnjice čime uključujete još jednu skupinu mišića koja je sklona hipotoniji, odnosno opuštanju, a to je stražnjica.
  • Stojte uspravno s jednom savijenom nogom i koljenom okrenutim naprijed – kontrahirajte mišiće trbuha i rotiraj koljeno iz kuka prema van. Osjetite istezanje unutarnje strane bedara na strani savijene noge i istovremenu kontrakciju stražnjice. Stajanjem na jednoj nozi aktiviraju se duboki mišići leđa, čime ćete prevenirati bolove u kralježnici.


Komentari