(VIDEO) Uređaj koji može osušiti i izglačati čak 12 različitih komada odjeće u tri minute

FOTO: Screenshot / YouTube

Uređaj Effie je povezan s aplikacijom za mobitele koja javlja kad je “glačanje” gotovo.

Ako vam se na sam spomen “glačanja” diže kosa na glavi, niste jedini jer je mnogima je to jedan od najodbojnijih kućanskih poslova, koji zahtijeva mnogo vremena. Zbog toga mnogi odnose svoju odjeću, posebice košulje, na glačanje u za to specijalizirane servise.

Međutim, čini se kako ni to uskoro neće biti potrebno jer tog su “problema” svjesni mnogi. Na tržište bi već u proljeće iduće godine trebao stići uređaj, robotsko glačalo koje, pojašnjeno je na stranici helloeffie.com, može osušiti i izglačati čak 12 različitih komada odjeće u samo tri minute.

Uređaj Effie je povezan s aplikacijom za mobitele koja javlja kad je “glačanje” gotovo, a u mali rezervoar možete dodati i omiljeni miris za odjeću. Sličan princip kao što imaju i sušilice rublja.

Proces glačanja je jednostavan, pojašnjavaju 27- godišnji Rohan Kamdar i Trevor Kerth, kreatori ovog uređaja. Košulju, primjerice, treba objesiti na vješalicu i umetnuti u uređaj.

Nakon što se vrata uređaja zatvore, Effie će košulju “izglačati” uz pomoć jakog pritiska vodene pare. Uređaj se može koristiti za glačanje raznih komada odjeće, čak i donjeg rublja, pojašnjavaju Kamdar i Kerth.


Komentari