(VIDEO) Ako se ne želite maskirati, pružite si pravi tretman maskom za lice iz kućne radinosti

Prave stvari koje će vratiti licu ljepotu nalaze se u – kuhinji!

Bliži se fašnik i u zraku se osjećaj uzbuđenje, što zbog maski kojima ćemo se diviti, što zbog onih koje ćemo sami “predstaviti”. No, ako niste obožavatelj/ica maskiranja, zašto ne pružiti sebi barem tretman za lice uz odličnu masku za lice iz kućne radinosti?

Bore u određenoj životnoj dobi postaju prava noćna mora svake žene, a kad se pojave obično, nastaje trka do prve drogerije po neku “čudotvornu” kremu ili serum. No, prave stvari koje će vratiti licu ljepotu nalaze se ukuhinji!

Čudotvorna maska za lice od kurkume

Ova maska posvjetljuje vašu kožu, smanjuje pore, uništava akne i ekceme, te ublažava crvenilo i upalu. Maska od kurkume je odlična i u borbi protiv starenja, osim toga uklanja bore, ostavljajući kožu mekom i glatkom.

Kurkuma je super moćan začin koji dolazi iz Indije. Obično je u obliku praha. To je žuto-narančasti prah i ima specifičan okus.

Njegova je primarna uporaba u kuhanju, ali kurkuma je nerijetko dio brojnih domaćih tretmana i lijekova. Liječenje kurkumom može pružiti korisne učinke. Napravite li domaću masku za lice, snažni sastojak može liječiti niz kozmetičkih pitanja, uključujući i akne, ekceme, crvenilo, upale, tamne mrlje ili krugove pod očima, kao i neželjene dlake na licu i bore.

Imajte na umu kako je kurkuma snažno sredstvo za bojanje, kad god je koristite nosite staru odjeću. Zaštite i svoj namještaj i nemojte se prepasti ako vam nokti i koža požute.

Sastojci:

  • brašno
  • kurkuma
  • bademovo ulje
  • mlijeko

Upute:

  1. Pomiješajte 1 žličicu kurkume s 2 žlice brašna u zdjelu.
  2. Zatim dodaje 1 žlicu bademovog ulja i oko 3-4 žlice mlijeka, tek toliko da smjesa nije previše tekuća. Pomiješajte sve sastojke kako bi dobili homogenu smjesu.

Vaša maska od kurkume ​​je spremna!

Primjena:

Prije nego što počnete sa primjenom ove maske, imajte na umu da biste trebali biti vrlo oprezni oko područja obrva, kose i trepavica. Ova maska ​​se između ostalog koristi i za uklanjanje dlaka na licu. Masku stavite na lice i ostavite tako 20 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.


Komentari