VEZANJE KOSE U REP NIJE PREPORUČLJIVO: Cure, na ove načine spriječite lomljenje kose

Instagram

Za vašu kosu bi bilo idealno kada bi ju odmarali, odnosno da ju svaki drugi dan nosite spuštenu, a ne zavezanu.

Za većinu žena, ljeto znači vezanje repa, pletenice i punđe kako bi preživjele nesnosne vrućine koje nam slijede. Osim što nakon cjelodnevnog zatezanja vlasišta trpe bolove, uvrtanje i vezivanje kose može dovesti i do lomljenja kose. Stoga, donosimo vam načine kako bi spriječili uništavanje kose:

1. Osušite kosu prije vezanja

Kosa je najkrhkija nakon pranja kad je još uvijek mokra. Tada se više isteže prilikom vezanja, ali se lomi i puca. Ukoliko nemate vremena za sušenje kose, fokusirajte se na to da osušite korijen kose na mjestu gdje će biti vezana, a krajevi kose se mogu i sami osušiti u repu.

2. Metalne kopče su vam najveći neprijatelji

Riješite se svih metalnih kopči i nabavite gumice za kosu od tkanine, jer se manje rastežu  i nećete moći previše zatezati rep, ili silikonske gumice, one pak ne klize, pa zatezanje nije nužno.

3. Isprobajte drugačije frizure za teretanu

Kako je kosa najkrhkija dok je mokra, to vrijedi i dok je znojna, jer znoj lomi kosu ako je ona prejako zavezana u rep. Doduše konjski rep je najjednostavnije rješenje većine žena, ali predlažemo vam francusku pletenicu, jer će vam ona skloniti kosu i spriječiti njeno lomljenje.

4. Svaki dan mijenjajte visinu repa

Za vašu kosu bi bilo idealno kada bi ju odmarali, odnosno da ju svaki drugi dan nosite spuštenu, a ne zavezanu. Ukoliko nikako ne podnosite spuštenu kosu, prihvatljiva opcija je i da vežete kosu u rep na različitim mjestima ( na vrhu glave, na potiljku, sa strane…)

5. Budite nježni s kosom

Odvojite malo više vremena (sekundi) da odmotate gumicu, umjesto da ju samo povučete s kose, jer na taj način ćete manje oštetiti kosu.


Komentari