Usred sezone gripe i epidemije koronavirusa važno je znati kako pravilno prati ruke

Stručnjaci ne znaju u potpunosti kako se širi najnovija vrsta koronavirusa, ali na temelju drugih virusa vjeruje se da se širi kapljičnim putem, prenosi portal Miss7.

Dakle, dodirivanjem površine na koju su kapljice sletjele, virus doslovno dolazi na ruke. Stoga je pranje ruku, ili u najmanju ruku uporaba sredstva dezinfekciju ako sapun i voda nisu dostupni, ključno za uklanjanje tih neprijateljskih klica.

Public Health England (PHE) ranije je upozoravao da je fekalno zagađenje, koje može prouzrokovati gastrointestinalne infekcije, pronađeno na raznim površinama, uključujući novčanice, kuhinjske slavine i mobilne telefone.

Trebalo bi oprati ruke nakon odlaska u toalet ili promjena pelena, prije pripreme i jedenja hrane, rukovanja sirovim mesom, dodirivanja životinja i korištenja javnog prijevoza.

Dakle, kako pravilno prati ruke? Iz NHS-a kažu da bismo trebali oprati ruke toplom vodom i sapunom onoliko vremena koliko je potrebno da otpjevamo pjesmu „Sretan rođendan“, dva puta. Za to ti treba oko 20 sekundi.

Prvo je potrebno namočiti ruke toplom vodom, a zatim nanijeti dovoljno sapuna da pokrije cijelu površinu ruku. Zatim brzo protrljati ruke i obratiti pažnju na sapun između prstiju. Obavezno je potrebno očistiti i svaki palac. Zatim trljati vrhove prstiju na dlanove pa isprati.

Potrebno je potpuno posušiti ruke. Ako koristite papirnati ručnik, onda je potrebno ručnikom zatvori slavinu baciti ručnik u kantu.


Komentari