UNATOČ HLADNOĆI Evo kako ove zime ostati ZDRAV

pixabay.com

Borba protiv virusa i bakterija u biti je jednostavna i laka. 

Utoplite se
Iako sve što je toplo nije i najljepše u vašem ormaru, najhladniji zimski dani ipak nisu idealna prilika da kombinirate svoje super hladne krpice. Najvažnije je odjenuti se toplo, kako ne biste “zaradili” prehladu ili gripu, koja bi vas ionako prikovala za krevet.

Nemojte se ulijeniti
Fizička aktivnost jača imunološki sustav. Stoge je bitno da večernje gledanje TV-a i ležanje na kauču zamijenite nekom zdravom sportskom aktivnošću. To može biti i vježbanje ispred TV-a, a toplo preporučamo i laganu šetnju (za koju se naravno morate dobro utopliti).

Perite ruke
Ovo je uvijek važno, nebitno o godišnjem dobu.

Dobro se naspavajte
Nije bezvrijedna činjenica da neke životinje spavaju ono što se zove – zimski san. U očuvanju zdravlja, vrlo je važno dobro se naspavati i priskrbiti tijelu prijeko potreban odmor.

Jedite voće i povrće
Svima je jasno da će vam ono dati vitamine potrebne za jačanje imuniteta. Isto tako, ako se dvoumite između pravoga voća i povrća ili vitaminskih dodataka prehrani, odlučite se za ovo prvo, jer vam uz vitamine daje i druge potrebne hranjive vrijednosti.

Ostanite hidratizirani
Tijelu je, bez obzira što se zimi ne znojimo, uvijek potrebna hidratacija. Stoga ne zaboravite piti dovoljno tekućine, bilo da je riječ o vodi ili toplom čaju, prenosi Večernji.hr. 

>>>ZAŠTITE SE OD GRIPE I PREHLADE: Dva kućna lijeka gotova u tren oka


Komentari