Trudite se imati preplanulu kožu, ali ne uspijevate? Možda je ovo razlog tome

Pixabay

Ako želite brže potamniti, a pritom ne ugroziti zdravlje izlažući se ekstremnom suncu u doba dana kada je najjače ili dugotrajnim boravkom u još opasnijem solariju, onda biste trebali razmisliti o promjeni prehrane.

Prehrana ima jako veliki utjecaj i može biti razlog zašto ne možete dobiti preplanuli ten. Naime, za stvaranje pigmenta bez kojeg nema preplanule kože nužne su dvije aminokiseline – tirozin i triptofan. Povećanim unosom namirnica koje su bogate ovim aminokiselinama ćete povećati razinu melanina, pigmenta koji vašoj koži daje tamniju put.

Pitate se koje namirnice ih sadrže?

Ako želite potamniti vaše omiljene namirnice trebale bi postati riba, grah, avokado, smeđa riža, banane, kikiriki, sezam, žumanjci i sir. Iako su mrkva, rajčica i bundeva također odlične za preplanuli ten jer sadrže beta-karoten, budite oprezni s konzumacijom ovih namirnica. Pretjerana konzumacija, naime, može dovesti do toga da vaša koža poprimi žućkastu nijansu, a može doći i do promjene u boji urina. Ta svakako treba izbjegavati.

Što se tiče drugih elemenata koji vam mogu pomoći u misiji tamnjenja, svakako ne zaboravite na kokosovo ulje koje vam može biti od iznimne pomoći. Osim što je dokazano da ono pospješuje tamnjenje kože kod sunčanja te omogućava da koža ravnomjerno potamni, ono istovremeno koži daje glatkoću i štiti ju od isušivanja.

Naravno, nezaobilazni su i melemi od mrkve koji su već nekoliko godina pravi ljetni “must have”. Oni također provjereno znatno ubrzavaju tamnjenje, a pritom pomažu i kod uklanjanja raznih mrlja na koži tako da ti proizvodi stvarno vrijede svake lipe.


Komentari