Toplomjer nije samo za mjerenje temperature, njime možete provjeriti i kako vam radi štitnjača

FOTO: pxhere.com

Doktor Barnes je osmislio kućni test koji možete napraviti u toplini svojeg doma. Jednostavan je i brz i saznat ćete kako vam radi štitnjača

Prije pedeset godina dr. Broda Barnes otkrio je da je tjelesna temperatura indikator aktivnosti buđenja. Posebno je naglasio temperatura tijela odmah nakon buđenja. U svojoj knjizi objasnio je rad štitnjače kao i razne probleme i bolesti do kojih može doći u slučaju da štitnjača ne radi kako treba. Doktor Barnes je osmislio kućni test koji možete napraviti u toplini svojeg doma. Jednostavan je i brz i saznat ćete kako vam radi štitnjača.

Barnesov test

Prije spavanja uzmite toplomjer koji ste dobro stresli. Temperatura na njemu mora biti 35°.

Nakon što ste se probudili odmah stavite toplomjer ispod pazuha. Toplomjer držite deset minuta. Kad očitate rezultat zapišite ga. Taj rezultat je poznat kao “rana jutarnja bazalna temperatura”. Normalna temperatura je između 36.5 i 36.8.

Imajte na umu da vam zbog infektivnih bolesti i kod žena koje imaju menstruaciju temperatura može varirati. Test radite kada se potpuno zdravi.

Rezultati testa

Štitnjača vam radi normalno ako vam je temperatura između 36.5 i 36.8.

U slučaju da vam je temperatura niža od 36.5, onda se radi o smanjenom radu štitnjače (hipotireoza). Imajte na umu da su depresija, nedostatak energije, umor, infekcije, kronična glavobolja, nedostatak pamćenja i koncentracije, gubitak kose simptomi smanjenog rada štitnjače.

Ako je temperatura viša od 36.8, radi se o ubrzanom radu štitnjače (hipertireoza) ili infekciji u tijelu.

Ovaj test preporučuje se raditi tri dana zaredom ako želite točne rezultate ispita.

U slučaju da vam je temperatura iznad ili ispod granica normale obratite se svom liječniku.

Za dobar rad štitnjače veoma su važni dobar rad jetre, život bez stresa, selen, vitamin A, kortizol, magnezij i vitamin B.


Komentari