TOP 6 RAZLOGA zbog kojih još uvijek niste vitki

pbs.org

Iako je zimski period, mnogi još uvijek muku muče s viškom kilograma.

Ovo su najčešće greške koje činite i zbog kojih se debljate ili pak stojite na istoj kilaži. Osvijestite se i poradite na sebi kako biste bili zadovoljniji

Preskačete doručak

Preskakanje doručka vjerovatno vam se čini ka odlična opcija i mislite kako ćete onda tijekom dana unesti manje kalorija. Međutima kada napokon odlučite nešto pojesti, vrlo je vjerojatno da ćete se prejesti. Dakle, odvojite malo vremena i spremite doručak ako treba i večer prije.

Izbjegavate međuobroke

Opet mislite kako ste reducirali kalorije ako preskočite međuobrok?. Bitno je tijelo opskrbiti dovoljnom i pametno raspoređenom količinom raznolike hrane. Uživanje u zdravim i pametno odabranim zalogajima između obroka može vam pomoći da spriječite prejedanje i osjećaj gladi.

Ležiš na kauču i ljenčariš

Ooo da! Znaš da jesi. Ustani, pobriši prašinu, očisti prozore, zalij cvijeće. Bilo kakva aktivnost je poželjna.

Prevelike porcije

Kontrola je vrlo važna, ali teško je suzadržati se nakon napornog radnog dana kada dođete kući gladni kao vuk. Nemojte da vam “gladne oči” pokvare plan. Kontrolirajte svoje porcije i jedite više niskokaloričnih proizvoda, najbolje zelenog povrća i salata.

Izbjegavanje realnosti

Ne idete vani, zaobilazite ogledala i živite zatvoreni u svom svijetu? Prestanite! Otvorite vrata, prošetajte, uključite se na neku radionicu ili nešto što će vam odvući misli od negative i krenite u bitku punim plućima.

Konstantne isprike

Konačno prestanite govoriti “od ponedjeljka ću se promjeniti ” ili dok završim ovaj projekt. Krenite već sad dok ovo čitate. Promjenite prioritete u prehrani i životu, male promjene učinit će vas sretnima, zdravijima i na kraju laganijima.

 


Komentari