Top 5 najvećih misterija: Hoćemo li ikada otkriti kako ove stvari nestaju bez traga?

FOTO: Pixabay

Naš život je jedna velika potraga.

Gdje je nestao čovjek? Gdje se skrivao? Pa isto bismo mogli pitati stvari koje svakodnevno koristimo, a koje isto tako svakodnevno nestaju i ostave nas poput palih vojnika usred žita, kao da dobe noge i postanu “brze i žestoke”.

Ovo je naših top 5 misterija koje nikada nećemo shvatiti, a isto tako ni saznati kako uspiju nestati i gdje se skrivaju.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Čarape

Vjerujemo da postoji neka tajna crna rupa u kojoj neki mali čovječuljak skuplja po jednu čarapu od svakog para. Ili naše čarape dobe noge iako su za to stvorene(?). Nevjerojatno je da uspijemo izgubiti i termočarape koje su velike, debele i često u šarenim bojama, no one i dalje uporno nestaju. Ako se čarapa i pojavi, dotad smo već izgubili i prvu.

Public Domain Pictures
Public Domain Pictures

Upaljači

Naravno, uvijek postoji jedna osoba koja jedina ima upaljač, a koliko god ironično zvučalo, ponekad to bude onaj prijatelj koji uopće ne puši. Tko zna, možda je on krivac i kradljivac upaljača jer često odete iz stana s upaljačem, a vratite se bez njega. Da ne spominjemo situacije kada cigaretu morate zapaliti – na štednjaku.

Još je ironičnije kada tražite nešto u torbi ili džepovima, a odjednom se pojavi 10-ak upaljača koji su se igrali skrivača s vama u trenucima kada su vam bili najpotrebniji. Imate cigaretu, a nemate upaljač – divni scenariji.

FOTO: aliexpress.com
FOTO: aliexpress.com

“Špangice”/kopčice/šnalice i gumice za kosu

Sitne i očito imaju noge. Upravo ste kupili 30-ak “špangica” i gumica za kosu jer ste odlučili završiti njihov stalni manjak i improvizaciju s drugim stvarima. No, naravno, već nakon dva tjedna vi vadite predzadnju gumicu ili kopčicu i pitate se gdje je nestao čovjek, ali i otkud ova silna “senilnost” i gubljenje stvari.

Na kraju dana ili tjedna opet ste bez njih i ostaje vam jedino da kupite nove jer ćete, kako život to voli prirediti, tek tada naći stare.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

“Šarafi” za naušnice

I žene i muškarci vole se srediti i svoje divne uši ukrasiti lijepim naušnicama, a za gotovo svaku naušnicu potrebni su nam i “šarafi”. Međutim, sigurno ćete se naći u trenutku života kada ćete imati hrpu predivnih naušnica, ali manjaka “šarafa” koji, tko zna gdje, nestanu u nepovrat, bez pozdrava.

FOTO: Max Pixel
FOTO: Max Pixel

Penkale

Gospodinu Slavoljubu sigurno bi pozlilo kada bi vidio koliko ih cijenimo. U jednom trenutku imate nekoliko penkala, a u drugom tek dvije. Bilo bi sve u redu da nemate dvije koje – ne rade. Odlično je skupljati penkale i upaljače jer često dobijete one neke političke stranke, autoprijevoza, kafića… Gotovo pa se osjećamo kao svjetski putnici, a uz često gubljenje stvari smo svaki put na novoj lokaciji.

Naravno, ovdje nije kraj. Često gubimo i ključeve, kišobrane koji možda još danas negdje putuju tramvajem, naočale, labelo, dokumente, daljinski… a često i – živce. Hoćemo li ikada dobiti odgovor gdje nestaju ove stvari i gdje je Nick Praskaton da riješi ovaj slučaj?


Komentari