TEMPERATURE SU SVE NIŽE: Pobrinite se na vrijeme za svoju kožu

dlanvis.com

Zimsko vrijeme zahtjeva drugačiju rutinu u njezi kože.

S nižim temperaturama dolaze nam i drugačiji vremenski uvjeti. Kako mijenjamo odjeću, u skladu s vremenom, tako je potrebno mijenjati rituale za njegu kože. Donosimo vam nekoliko savjeta koje biste trebali primjenjivati u  zimskom periodu kako bi vaša koža ostala njegovana.

 

Tuširanje mlakom vodom

Vrela voda dokazano isušuje kožu. Izbjegavajte pranje ruku i lica u pretoploj vodi.

Kožu tretirajte kremom nakon tuširanja

Kožu ćete nahraniti mlijekom za tijelo ili uljima te joj podariti potrebnu mekoću.

Vjetar isušuje kožu

Rukavice i šalovi štite vašu kožu, stoga ne izlazite na hladnoću bez njih. Također, potrebno je lice zaštititi kremom.

Dodatna tekućina

Iako smo na tekućinu navikli u ljetnim mjesecima, ne smijemo ju zaboraviti ni zimi. Hidratacija iznutra je jako bitno, koliko za zdravlje toliko i za kožu.

Bogata noćna njega

Za regeneraciju kože potrebno je koristiti noćne kreme, posebice na predjelima s manje kože- ruke, noge, koljena i laktovi.

Neizostavan piling

Odumrle stanice se talože na površini, onemogućujući tako potreban dohod vlage. Izbjegnite ovaj scenarij potrebnim pilingom koji možete i sami napraviti. U pilinzima obavezno izbjegavajte sol koja isušuje kožu.

Jedite hranu s puno vode

Ovo je vrlo bitno u zimskim mjesecima. Uključite u prehranu voće i povrće s puno vode te se pobrinite da vaš organizam primi dovoljnu količinu C vitamina, kako bi vaša koža bila dovoljno elastična.

Promjena kozmetike za čišćenje

Ova kozmetika vrlo je agresivna, stoga nerijetko isušuje kožu. Izaberite uljne balzame koji će vašoju koži dati potrebnu masnoću, a nakon čišćenja ju obavezno nahranite kremama. Imajte na umu da je u zimskim mjesecima koža posebno osjetljiva.


Komentari