ISTINA ILI MIT? Saznajte kojeg je oblika vaše tijelo i ekspresno izgubite višak kilograma

Pexsels

Tko god da se ikada borio s koligramima zna koliko je teška ta bitka.

Svako tijelo je posebno i građeno na drugačiji način, ali postoji nekoliko osnovnih oblika u koje se mogu razvrstati svi. Ti oblici su jabuka, kruška i pješčani sat i navodno mogu pomoći kod mršavljenja.

Svi smo različiti i svakom tijelu ne paše jednak režim prehrane i tjelovježbe, stručnjaci savjetuju da to dvoje pokušate prilagoditi sebi s obzirom na svoj oblik.

Kako mršave jabuke?

Kod ovog oblika kilogrami se većinom talože oko trbuha, dok noge ostaju tanje. Kardio vježbe su najbolji prijatelj ljudima s ovakim oblikom tijela. U to spada trčanje, na traci ili u prirodi, no zapravo svaka tjelovježba koja će povećati broj otkucaja srca i koja će vas natjerat na znojenje. Ipak u početku bi trebalo izbjegavati vožnju biciklom jer su noge kod ovog oblika tijela slabije, a njih treba ojačati vježbama snage. 

Pinterest
Pinterest

Na jelovnik je najbolje uvesti svježe voće, mahunarke i žitarice te meso bez puno masti. Dobro je jesti i puno ribe i oraščića u kojima se nalaze zdrave masti, uz sve to potrebno je piti mnogo biljnih čajeva i vode.

Kako mršavi kruška?

Žene ovakvog oblika najviše kilograma nakupljaju oko bokova, bedara i stražnjice, dok su im struk i grudi manji. Kako bi izgubile suvišne kilograme potrebno je raditi kardio vježbe koje ciljaju donji dio tijela. U to spada hodanje, bicikliranje i vježbanje na eliptičnom stroju. Kako bi se ujednačio oblik tijela potrebno je ojačati gornji dio što ćete postići vježbama snage.

Youtube
Youtube

Najbolje je konzumirati namirnice s malo masti, svježe voće i mahunarke, a treba izbjegavati hranu bogatu škrobom.

Kako mršave pješčani satovi?

Ovako građene žene zapravo su genetički vrlo sretne. Njihovi bokovi i grudi otprilike su iste veličine, a struk im je uzak. Što znači, da im se kilogrami relativno ravnomjerno raspoređuju po tijelu, što olakšava mršavljenje.

Pješčani satovi kod tjelovježbe moraju kombinirati kardio vježe i vježbe snage kako bi zadržali, po mnogima, idealne proporcije.

Bella Naija
Bella Naija

Za žene s ovakvom tjelesnom građom najbolje su namirnice s visokim udjelom proteina (jaja, mlijeko…) i povrće. Trebale bi izbjegavati hranu s velikim udjelom masti u što ulaze i oraščići.


Komentari