Suhu kožu, bubuljice i ostale probleme riješite DOMAĆIM MASKAMA ZA LICE

Facebook

Maske za lice jeftine su i korisne.

U hladnije dane ih je izuzetno dobro koristiti jer je tada vašoj koži njega najpotrebnija. Pogledajte recepte za različite tipove kože:

Maska za suhu kožu

Vratiti će vašoj koži potrebnu vlagu i učiniti ju svilenkastom.

Priprema: Pomiješajte jednake djelove kakaa u prahu, meda i mlijeka. Masku nanesite na lice i držite 15 minuta. Nakon toga lice isperite vodom.

Maska za masnu kožu

Maska od zelene gline odlična je za tretiranje masne kože lica.

Priprema: U malo vode dobro umutiti jednu žličicu meda, jednu žličicu maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Ovom mješavinom preliti dvije velikežlice praha gline. Nemojte mješati, jednostavno ostavite da se samo sjedini, što će se dogoditi nakon sat-dva, kada glina sama upije svu vlagu. Tada, najbolje drvenom spatulom nanesite masku na lice i držite 15-tak minuta, zatim lice isperite mlakom vodom.

Maska protiv bora

Ova veoma jednostavna prirodna maska za lice vraća vlagu, sadrži vitamine B, E i C tako da spriječava nastanak bora i prijvremeno starenje kože.

Priprema: Ogulite i naribajte krumpir, pa ga bez ikakvih dodataka stavite na lice. Ovu masku držite 20 minuta i isperite vodom.

Maska za zatezanje lica

Ova isto tako jednostavna prirodna maska od kvasca i mlijeka priprema se vrlo lako, a već je odavno popularno prirodno sredstvo za zatezanje lica. Kožu ce obogatiti B vitaminima.

Priprema: Jednu kockicu sviježeg kvasca umutiti s vrlo malo mlijeka (tek toliko da se smjesa može nanijeti na lice). Držati 15-20 minuta pa isprati mlakom vodom.

Maska za sužavanje prosirenih pora

Nakon čišćenja proširenih pora, nanesite na lice masku od žumanjka koja će suziti pore i time usporiti ponovno prikupljanje prljavštine i masnoće u njima.

Priprema: Dobro umućen žumanjak vatom nanesite na lice. Izbegnite predeo oko ociju. Masku držite 30-tak minuta i nemojte praviti nikakve pokrete i grimase, pustite da se osuši i zategne vam lice. Isperite mlakom vodom.

Koža sklona bubuljicama

Soda bikarbona odlična je za ovaj tip kože.

Priprema: Napravite pastu od jedne žlice sode bikarbone i 2 žlice mlake vode. Nanesite na čisto lice i ostavite da djeluje 5 – 10 minuta. Soda zna isušiti lice pa nakon ispiranja nanesite hidratantnu kremu.

 

 


Komentari