Skupljate plastične kutije od sladoleda? Iz ovog razloga odmah ih bacite!

Na samu pomisao da praktičnu plastičnu kutiju od sladoleda baciš u smeće zaboli te srce? Idealna je za spremanje, na primjer, juhe i drugih jela u zamrzivač? Miss7 otkriva zašto to ni u kom slučaju ne bi trebali raditi!

Velika plastična kutija koja ostane nakon što smo pojeli sladoled izgleda baš praktično, zar ne? Uz to ima i poklopac koji fino prijanja pa je operete misleći: „Šteta ju je baciti, sigurno će dobro doći za nešto.“

Ove plastične kutije baš su zgodne za zamrzavanje hrane, zar ne? Ribizli, nasjeckani peršin, dvije punjene paprike koje će dobro doći kad ne stigneš kuhati ručak… Ne, ne i ne! Plastično pakiranje od sladoleda odmah nakon što pojedete sladoled bacite u smeće – jer ponovno korištenje može postati jako opasno!

Prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti kemikalije na namirnice koje spremamo u njih, a u to se ubrajaju kemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

Posebno kad kutije perete vrućom vodom, stavljate u njih hranu koja je drukčijeg sastava od sladoleda i može “nagristi” plastiku ili, ako hranu u tim kutijama zagrijavate u mikrovalnoj pećnici. Proizvođači garantiraju bezbrižno korištenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji – međutim, kad se isprazni, kutija se jednostavno mora baciti u smeće. Radije nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.

 


Komentari