SJAJNA VIJEST ZA LJUBITELJE PIVA: Evo zašto bi ste trebali popiti dva dnevno

pixabay.com

Čak 150 studija potvrdilo kako pivo koristi u borbi protiv srčanih bolesti. 

Talijanski znanstvenici na osnovu 150 studija tvrde da je idealna količina za muškarce dvije pive, a za žene nešto manje, jedna dnevno.

Otprilike dvije male pive na dan (svaka po 330 ml) smanjuju rizik od srčanih bolesti za 25 posto, tvrde znanstvenici s mediteranskog neurološkog instituta u Italiji na osnovu 150 studija provedenih na tu temu.

-S ničime, pa ni s pivom ne treba pretjerivati, ali alkohol u ovom piću može povisiti razinu “dobrog” kolesterola u tijelu. Osim ovog dobro su poznati i štetni utjecaji istog, naime, osim što vodi alkoholizmu, u pojedinim slučajevima izaziva pojavu nekih vrsta raka, no to se odnosi na ljude koji su rizična skupina i samim time skloniji takvim bolestima, tvrde znanstvenici.

Ima i onih koji se s tvrdnjama talijanskih znanstvenika ne slažu u potpunosti. Jedna od njih je i  dr. Annie Britton, profesorica epidemiologije na Sveučilištu u Londonu. Ona kaže: “Moramo to uzeti s oprezom. Postoji sve veća zabrinutost da su epidemiološke studije, na kojima se temelje ti dokazi, manjkave. Dobrobiti za srce koje se pripisuju alkoholu, uključujući i pivo, su precijenjene.”, piše The Independent.

>>>LIDLOVA PIVOVARA: Do nedjelje savršeni popusti za pivoljupce

Komentari