Sigurno niste znali da OVE stvari uzrokuju BORE

www.spaspa.in

I vrapci na grani znaju kako su bore sastavni dio života. No, zašto bi se one pojavile dok smo još u “cvijetu mladosti”? Iako vrijeme ne možemo zaustaviti, možemo se pobrinuti da odgodimo pojavu bora za neke “starije” dane.

Koliko god bili uvjereni kako bore ovise o tipu kože i kako osobe sa suhom kožom prije dobiju bore, moramo shvatiti kako su za dosadne bore zaslužne i životne navike. Ono što je na prvom mjestu je uklanjanje šminke prije spavanja. S druge strane cigarete! Ono se povezuje  s bržim raspadanjem kolagena, sužava krvne žile i usporava crikulaciju te ubrzava proces starenja. Vjerovali ili ne vrlo važan faktor u pojavljivanju bora je i položaj u kojem spavate. Izbjegavajte spavanje na boku, a ako ne možete spavati na leđima možete i na trbuhu. Položaj nije jedino što je važno, ne treba zaboraviti na količinu spavanja. Pobrinite se da spavate između 6 i 8 sati.

Osim cigareta, kožu uništava i alkohol koji  poništava pozitivni učinak vitamina A te dovodi do dehidracije. Zdrava i uravnotežena prehrana još se jednom pokazala kao važan dio pravilnog načina življenja. Konzumacija namirnica koje u sebi sadrže preveliku količinu šećera još je jedan faktor zbog kojeg znakovi starenja dolaze i prije nego što ste se nadali. Zato, smanjite količinu slatkiša i jedite zdravo jer ćete jedino tako postići svoj cilj!

 

 


 

Komentari

loading...
-->