KAKO SI POMOĆI? Liječite uklještenje živca i drugi put spriječite

www.youtube.com

Možete otići i kirporaktičaru koji će pokušati, uz pomoć rendgenske snimke, pomaknuti kralješke kako bi se smanji pritisak.

Bilo kakav pritisak okolnog tkiva na živac izazvat će nadraživanje i omesti rad živca. Posljedice mogu biti u rasponu od bolova do gubitka osjeta ili slabljenja mišića.

Do takvog uklještenja može doći iz mnogo razloga, a to su trudnoća, ozljede, opetovani pokreti ili bolesti zglobova.

Simptomi su osjetljivost, trnci ili obamrlost dijela tijela, često uda, te probadajuća i žareča bol na mjestu nadražaja živca.

Najbolja prevencija je izbjegavanje rada koji uključuje ponavljanje pokreta šakom, rukom ili ramenom. Ukoliko su bolovi neizdrživi, javite se liječniku ili fizikalnim terapeutom koji će propisati odgovarajuće tretmane.

Možete otići i kirporaktičaru koji će pokušati, uz pomoć rendgenske snimke, pomaknuti kralješke kako bi se smanji pritisak.

Iskušajte mješavinu čaja pripravljenu od jednakih dijelova gospine trave (Hyperlcum perforatum), grozničnice (Scutellaria lateriflora) i sibirskog ginsenga (Eleutherococcus senticosus).

I prehranom možete utjecati uzimanjem 1000 mg lecitina uz obroke koji može pomoći obnavljanju živaca. Uzimanjem 2000 mg kalcijevog kelata na dan može se poboljšati provođenje živčanih impulsa, piše kakolijeciti.com.


Komentari