KAKO SE NAŠMINKATI: Dame, ovi savjeti zlata vrijede

Foto: Wikimedia Commons

Naglasite svoj usne ružem u boji koja ide uz vaše lice.

Iako kažu da prirodna ljepota dolazi iznutra, što je naravno istina, ali to ne znači kako ne treba naglasiti na licu sve ono što smatramo prednošću i isto tako sakriti sve svoje mane. Šminka postoji već jako dugo i dio je društevnih normi od pamtivijeka, a jedino što se promijenilo je zapravo način šminkanja i naravno kozmetički proizvodi na tržištu.

Postoje različite načini šminkanja. Tu se prije svega misli na brojne prilike, bilo one koje se odnose na posao, ili možda večernji izlazak. Sigurno se nećete našminkati na jednaki način koji podrazumijeva večernji izlazak i neki radni ručak. Postoje pravila kojih se ne treba nužno pridržavati, ali koja na neki način podrazumijevaju pridržavanje budući da se radi o svojevrsnim društvenim normama.

Za neke je šminkanje već polako postalo automatika, a za neke je to još uvijek područje u kojem se ne snalaze najbolje. Naime za sve one koji nisu sigurni kako na najbolji način uljepšati svoje lice, slijede korisne informacije.

Ovisno o kojem doba godine se radi treba napomenuti kako se za vrijeme hladnih zimskih dana uvijek preporuča kombinacija sjajnih sjenila s malo šljokica. Pokušajte svoje oči naglasiti tako što ćete na veći dio kapka staviti sjajno sjenilo s pokojom šljokicom, a da ne bude previše obavezno kombinirajte s mat ružem. Za sva ostala doba možete kombinirati veliku paletu boja s tim da se uvijek napominje kako bi sjenilo trebalo odgovarati vašoj boji očiju. Prvo s čim započinjete je nanošenje pudera kao podloge. Pazite neka nijansa bude malo svjetlija od vaše prirodne boje kože.

www.youtube.com
www.youtube.com

Nakon što ste nanijeli puder uzmite malo sjenila i laganim potezima ga nanesite na područje jagodica s tim da pazite kako ga ne bi nanijeli previše. Kada ste završili s puderom i rumenilom usmjerite se prema svojim očima.

Kod nanošenja sjenila treba imati na umu da svijetle boje treba nanositi na određena mjesta. Znači prvo uzmete tamniju nijansu koja nanesete na srednji dio oka uz rub, a zatim uzmete svjetliju boju koju rasporedite na preostali dio kapka.

Uzmite maskaru i lagano ju nanesite s tim da pazite da uvijek malo obrišete od maramicu sav preostali višak kako se trepavice ne bi ljepile. Za večernji izgled uvijek se preporuča stavljanje i samog tuša. Naglasite svoj usne ružem u boji koja ide uz vaše lice.

IZVOR: Zanosna.com

Komentari