ŠAŠAVI BEAUTY SAVJETI koje jednostavno morate isprobati

Pexels.com

Beauty savjeti uvijek dobro dođu..

Kako bi zasjale i bile poput pravih dama žene se koriste brojnim kozmetičkim preparatima, maskama i sličnim trikovima. Ovo su neki od najšašavijih beauty savjeta koje smo čuli, a doista su učinkoviti.

Pukao vam je nokat?

Umjesto da ga odrežete, slomljeni nokat možete “popraviti” uz malo super-ljepila. Malu količinu nanesite na mjesto gdje je nokat puknuo, pričekajte da se osuši i nanesite lak kako bi ste prikrili pukotinu. Poboljšajte učinak lakom intenzivne boje poput crvene, ljubičaste ili roze.

Hulahopka za nokte

Nemojte bacati stare i potrgane hulahopke. Iskoristite ih za najbrže moguće odstranjivanje laka za nokte. Nanesete aceton na hulahopku i u nekoliko poteza laka više nema.

Med umjesto maske za lice.

Med ima jako antibakterijsko djelovanje te povoljno djeluje na akne i prištiće. Namažite lice medom, ostavite da stoji 10 minuta i potom se umijete toplom vodom.

Loš zadah

Uzmite nekoliko listova peršina prožvačite i ispljunite. Najbrži i najjednostavniji i dokazano učinkovit trik za svjež dah.

Najjeftiniji piling

Ne bacajte talog od kave, iskoristite ga kao sredstvo otklanjanja mrtvih stanica na koži. Umasirajte blagim ga blagim kružnim pokretima i dobro ispreite. Navodno jako dobro djeluje protiv celulita, ako postupak radite dva puta tjedno.

Neugodni žuljevi

Riješite se žuljeva tako da prije spavanja na bolno mjesto zamotate ploškicu češnjaka. Češnjak razrežete i kada pusti “sok” prislonite ga na bolno mjesto i osigurajte da vam ne ispadne preko noći. Smrdi – ali djeluje!

Smrdljiva kosa

Kosa često upije mirise iz okoline, a nikome nije drago mirisati poput pepeljare ili pečenju. Blago pošpricate četku za kosu parfemom, počešljajte svoje vlasi i  pozdravite neugodne mirise.

Sjaj u kosi

Jej, maslinovo ulje i limun – pomješajte i h u maloj zdjelici i ostavite 15-ak minuta. Kosu dobro isperite, a rezultat ćete vidjeti odmah. Sjaj i podatnost neće izostati.

Pukla vam je “najlonka”?

U ovoj situaciji umjesto da krenete paničariti posegnite u kupaonski ormarić i uzmite lak za kosu. Pošpricajte puknuti dio i spriječite daljnje proširivanje.


Komentari