RECITE ‘NE’ DEBLJANJU NA POSLU: Ovi savjeti će vam SIGURNO pomoći

www.pexels.com

Potreba za grickanjem na radnom mjestu, kao i nezdravi gableci, su glavni uzročnici viška kilograma.

Kada se zaposle, mnogi ljudi se počnu debljati. Pogotovo ako se radi o uredskom poslu, gdje većinu vremena sjedite, a vaša potreba za grickanjem čipsa ili nečeg drugog su neutažive. Naime, za gablece, najčešće se naručuje hrana iz fast food restorana, a ona je često kalorična, nezdrava i masna. iako moramo priznati kako je ta hrana najfinija, ona u nikojem slučaju nije zdrava za vaš organizam.

Savjeti:

1. “Pozdravite se” s gablecima

Kako bi izdržali do dolaska kući ne morate konzumirati nezdravu i brzu hranu. Možete jesti hranjivu hranu, koja nije kalorična. Ukoliko osjetite glad, radije grickajte zdrave grickalice poput grožđica ili orašastih plodova.

2. Zdravi doručak prije svega

Kako bi promijenili nezdrave navike, započnite dan zdravim obrokom. Zdravi doručak je najvažniji, jer je doručak najvažniji obrok u danu. Ako ćete dan započeti zdravo, biti će vam lakše i nastaviti u istom tonu.

3. Izbjegavajte gablece

U širokom luku izbjegavajte gablece na radnom mjestu. Radije se dignite i prošećite te pojedite svoj obrok na nekom mirnijem i ugodnijem mjestu s puno svježeg zraka i svjetlosti. Takvi obroci će vam omogućiti zdravi način života.

4. Krećite se za vrijeme pauze

Ako ćete se kretati za vrijem pauze, ali i nakon gableca, to će vam pomoći da ne nakupite neželjene kilograme, koje će vam biti teško skinuti. Izbjegavajte jedenje za radnim stolom, jer ćete na taj način u organizam unositi količinu hrane koju nećete moći kontrolirati, jer ćete biti zauzeti obavljanjem posla.

5. Ne dižite energiju čokoladicama

Definitivno izbjegavajte podizanje energije uz pomoć čokoladica i ostalih slastica, koje će vam energiju podići na kratko vrijeme, a samo će vam nakupiti neželjene kilograme. Slatkiše radije zamijenite čašom vode, koja će vas razbuditi, a uz nju možete pojesti i malo orašastih plodova ili grožđica, od kojih nećete dobiti višak kilograma.


Komentari