(RECEPT) Sa samo dva sastojka u borbu protiv debljine, astme i anemije! Koža i kosa će zablistati

Ovaj recept od samo dva sastojka poboljšava probavu, pomaže pri gubitku kilograma te uklanja toksine iz organizma. Bogat je kalcijem i kalijem koji jačaju srce i krvne žile. Izvrstan za poboljšanje strukture kože i kose. Jača imunitet i ubrzava metabolizam.

Sastojci:

20 komada suhih smokava
maslinovo ulje

Priprema:

Uzmite 20 komada suhih smokava, izrežite ih na pola i stavite u staklenku. Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja.

Ostavite staklenku u hladnjaku 40 dana.

Primjena:

Jedite po 1 polovicu smokve i 1 žlicu ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta prije doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje.

Odmah ćete osjetiti dobrobit ovog lijeka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.

Smokve su vrlo zdrave i to ne samo svježe, već i kada se osuše. Smokve djeluju blagotvorno na naše zdravlje. One mogu bukvalno obnoviti cijelo naše tijelo. Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, a tijekom sušenja količina proteina u smokvama povećava se na 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok svježe smokve sadrže samo 1 % proteina, 15 do 20 % šećera.

Prirodni šećer iz voća naše tijelo lako apsorbira. Osušene smokve su u stanju povećati energiju koju proizvodi naše tijelo, poboljšavaju raspoloženje i mentalnu aktivnost.

Osušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo održimo sitost, poboljšamo gastrointestinalni trakt. Osušene smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalij, magnezij, željezo, kalcij i B vitamin.

Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Suhe smokve mogu znatno povećati antioksidativno djelovanje krvne plazme, a rutinska supstanca pomaže u jačanju zidova kapilara i potiče aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suhe smokve se koriste pri liječenju opstipacije i odličan su laksativ. Svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Komentari