PRIRODOM PROTIV STARENJA: Žene, ublažite bore i sačuvajte kožu lica uz ove namirnice

Foto: Pixabay

Svaka žena želi izgledati što mlađe, a što duže. Stoga, počnite koristiti jednu od ovih sjajnih namirnica.

Sve žene se trude da izgledaju što ljepše i prirodnije. Danas poznajemo mnogo prirodnih načina da osvježimo izgled, a dokazano je da pilinzi i čajevi mogu da pomognu. Lice bez bora žene u Indiji duguju napitku od đumbira.

Pozitivni efekti su snažni, jer đumbir djeluje antibakterijski, a sastojak gingenol održava lice elastičnim. Biljka noni je najviše zastupljena u Polineziji i pomaže koži sklonoj aknama, a koristi se u obliku soka ili čaja.

Piling koji sprečava starenje pravi se od šećera i limuna. Najširu primjenu ima u Meksiku i koristi se za njegu ruku. Šećer otklanja mrtve stanice i osvježava kožu, a u kombinaciji s limunom djeluje kao antioksidans.

Sjemenke grožđa su također zaslužne za svjež izgled. Prema naučnim istraživanjima, ekstrakt iz njih sprečava oštećenja stanica nastalih tijekom zračenja i djelovanja slobodnih radikala. Nekoliko puta jače djeluje od vitamina C i E.

Za mladolikost Kineskinja je u velikoj mjeri zaslužan zeleni čaj, koji i dolazi iz ove zemlje. Osim što poboljšava cjelokupno zdravstveno stanje, zeleni čaj sprječava i nastanak bora. Koristi se u kombinaciji s bijelim čajem. Smjesa se pravi od tri kašičice kuhanog bijelog čaja i tri žličice zelenog. Nanese na lice i drži 15 minuta, a nakon toga ispere. Ipak, pozitivna energija i osmijeh je ono što lice čini blistavim, a ženu zanosnom.

Izvor


Komentari